Spår biodynamisk framtid for Champagne

Spår biodynamisk framtid for Champagne

Det er Louis Roederers kjellermester Jean-Baptiste Lecaillon som kommer med denne oppsiktsvekkende spådommen.

Oppsiktsvekkende fordi Champagnes tradisjonsrike hus har vært relativt tilbakeholdende med å hylle endringer i vinmarkene i en grønnere retning.

Framhever terroiret

Louis Roederer er imidlertid unntaket siden de har konvertert så mye som 65 av sine 240 hektar til biodynamisk drift og er nå ledende i Champagne.   

Les mer om Louis Roederer og deres filosofi

Lecaillon mener ifølge decanter.com at vi snart vil se et skifte i retning økologisk og biodynamisk dyrking siden dette både er bedre for vinmarkene og for den endelige vinen.

Han understreker også at biodynamien bidrar til å framheve terroiret.
– Vinene blir kraftigere, har mer frukt, bedre friskhet og større dybde, forteller han til decanter.com.

Lavere utbytte skremmer

Per i dag er mindre enn 1 prosent av Champagnes vinmarker sertifisert økologisk. Det finnes ikke noe tall for hvor stor andel som er biodynamisk, men det er snakk om promille.

Denne produsenten har 25 års erfaring med biodynamiske druer

Frykten for lavere avlinger er nok den som gjør biodynami uinteressant for mange. –Du mister 20-30 prosent av avlingen de to første årene etter konverteringen, men etter fire-fem år er nivåene normale igjen, dog ikke like høy som ved konvensjonell dyrking, men tilstrekkelig, mener Lecaillon.

Bakgrunnen for den lave andelen bio-sertifisering er også at regionens vinmyndigheter har laget sitt eget system for sertifisering av miljøvennlig dyrking.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen