Dette er champagne i en klasse for seg

Dette er champagne i en klasse for seg

Denne produsenten jobber som en av få i denne regionen helt naturlig. Og champagnene er imponerende gode. 

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Toppvinen  Fleury Sonate No9 Extra Brut (15045) er ikke billig, men rimeligere enn andre prestisjecuvéer, og kvaliteten er i øverste sjiktet. En svært lagringsdyktig champagne som allerede nå er ytterst drikkbar takket være tre år på bunnfallet.

Tar bort farge

Navnet indikerer at den i sin helhet er fra 2009-årgangen. Det som skiller den mest ut er imidlertid at den er produsert helt uten svovel. Hvilket er svært sjelden i Champagne.

Derfor har den også en dypere og varmere farge. Svovel brukes i Champagne ikke bare for å beskytte vinen, men også for å fjerne spor av farge. Siden mesteparten av druene som inngår i champagne er røde, er det vanskelig å oppnå en lys gul farge uten bruk av svovel.

25 år med biodynami

For de øvrige vinene bruker Fleury litt svovel, men nivåene i de ferdige vinene er like lave som den svovelfrie.

Fleury Fleur de L'Europe Brut Nature (15046) er kjent som den aller første biodynamiske champagnen noensinne. Mange regner den i samme kvalitetskategori som Sonate no 9, men den har ikke like mye kraft etter min mening. Like fullt byr den på svært mye champagne for pengene.

Det gjør også Fleurys «standardchampagne», Fleury Blanc de Noirs Brut (15047) , som er den «søteste» av dem, med en restsødme på 8 gram. Men takket være høy syre oppleves den som perfekt tørr.

Samtlige er laget av biodynamisk dyrkete druer, Fleury har praktisert biodynami siden 1989. Med Sonate-cuvéen brakte Jean Sebastien Fleury biodynamiske prinsipper også inn i vinkjelleren. Men allerede på 1970-tallet startet pappa Jean Pierre å eksperimentere med en mer naturlig tilnærming.

Også de store champagneprodusentene tester ut biodynami

Fleury holder til i den sørligste delen av Champagne, Aube, som kjennetegnes av veldig høy kvalitet for sine røde druer.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

 

Fleury Sonate No9 Extra Brut 2011

Produsent:
Fleury Père & Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
859,90 kr
Varenummer:
1504501
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Fleury Fleur de l`Europe Brut Nature

Produsent:
Fleury Père & Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
489,90 kr
Varenummer:
1504601
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Fleury Blanc de Noirs Brut Nature

Produsent:
Fleury Père & Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
469,90 kr
Varenummer:
1504701
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen