Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene

Spekemat tips oppskrifter

Rømmegrøt hører med

Rømmegrøt til spekemat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

5 dl
1 ts

Fremgangsmåte

Kok rømmen under lokk i ca. 2 minutter. Rør inn halvparten av melet og kok opp.
 
La det koke kraftig slik at smøret kommer frem. Skum av smøret og rør inn resten av melet. Spe med melken, gjerne en blanding av søt og syrnet melk.
 
Smak til med salt og server grøten med smørøye, sukker og kanel.
 
Spekemat, flatbrød og rømme serveres gjerne etter rømmegrøten.
 
 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen