Chablis

Vinkurs 6. juni i Oslo

Opplev det ypperste fra Chablis. Smak grand-cru og premier-cru chabliser i flere årganger

Opplev det ypperste fra Chablis. Smak grand-cru og premier-cru chabliser i flere årganger

Lær alt om denne berømte vinstilen og bli kjent med området Chablis' unike karakter. Du får smake i alt 12 viner hvorav ti tilhører den absolutte toppen.
03 November 2015 - 09:06

Med sin friske, klare duft av mineraler og nyåpnede østers, har vinene fra Chablis fått stjernestatus i vinverdenen.

Chablis som region er en 195 millioner år gammel sjøbunn som i form av en landhevning, dukket frem her, av alle steder, midt ute på landsbygda i Frankrike.

Smak viner fra de beste vinmarkene i Chablis

Chablis er delt inn i fire kvalitetsnivåer: Petit chablis, chablis, premier cru og grand cru.

Denne kvelden får du smake hele sju viner fra grand cru-vinmarker, og tre viner fra premier-cru vinmarker -  så her får du virkelig smake chablis på sitt aller beste. Ikke minst får du smake hvor godt disse hvitvinene lagrer. 

Vi får besøk fra ett av Burgunds og Chablis' mest kjente vinhus, Albert Bichot, og smaker et meget godt utvalg av deres viner fra vingården Domaine Long Depaquit. Kveldens foredragsholder er Philippe de Marcilly som i hele 25 år har jobbet med vinhuset Albert Bichot.

Her kan du lese mer om Chablis

Ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse og ønsk sommeren velkommen!

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her