Spennende alternativ til viltet

Spennende alternativ til viltet

Sagrantino er en av de tøffeste druene, men la deg ikke skremme for denne ukens godbit er ganske så innsmigrende.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Det betyr imidlertid ikke at Pardi Sagrantino di Montefalco 2006 (80686) ikke holder det vintypen lover, altså godt lagringspotensial, for det gjør den så absolutt. Men tanninene er ikke så tøffe at den må legges til side noen år. Etter et par timer i karaffel er den klar til å nytes til vilt med fyldig saus.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Bedre enn amarone
Dens heftige preg av søte og bitre mørke skogsbær samt urter og litt barnåler er som skapt til viltaromaer. Dessuten er den en svært robust vin og med tilstrekkelig med alkohol til å hamle opp med de langt mer sødmefylte amaronene som nordmenn er så glade i.

Ingen tantevin
Sagrantino di Montefalco fra Umbria er en heller sjelden vinstil i Norge. Men de fire produsentene som er tilgjengelig er alle solide. Pardi har holdt det gående siden 1919, og ikke uventet lager den familiedrevne vingården også søt sagrantino , såkalt passito, som er en av de tøffeste søtvinene som finnes.

Den høye tanninkonsentrasjonen gjør at dette ikke er noen tantevin, derimot det flotteste følget du kan tenke deg til fete og modne oster. Denne vinen er foreløpig kun tilgjengelig for restauranter, men der kommer den også ekstra godt til sin rett all den tid ett glass holder! I januar neste år vil den finnes også på polet, til kroner 225 for halvflaske, som er et røverkjøp. Noe å se fram til.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Pardi Sagrantino di Montefalco 2006

Produsent:
Cantina Fratelli Pardi
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Umbria
Pris:
215,00 kr
Varenummer:
8068601
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 
 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen