Spennende fra India

Indisk vin debuterer i denne spalten, og det skikkelig også, for det er snakk om god vin til bra pris.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

India er fortsatt i startgropa  både som vinproduserende og ikke minst vinkonsumerende land. Det gjelder også eksport av vinen. Nå er imidlertid vinen fra Indias største produsent, Chateau Indage, tilgjengelig på Vinmonopolet etter å ha vært i salg til restaurantbransjen en stund. Og det er absolutt et positivt innslag i pollistene.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Overbevisende
Særlig falt jeg for Chantilli Chenin Blanc 2010 (51766) som nå er kommet i ny årgang. Men 2007, som den erstatter, smaker fortsatt friskt og godt. Det er først og fremst den store fyldige frukten som overbeviser. Her er det mye av alt, den har også noe restsødme, og er dermed en vin som tåler mye sterke og skarpe smaker, akkurat slik vi kan forvente fra det indiske kjøkken. Både fra hav og land.

Chantilli Sauvignon Blanc 2009 (51765) d erimot er langt bløtere, og mer en vin for de som ikke liker for mye syre. God frukt gjør at den tåler litt motstand i form av mat. Men er kanskje best for de innledende rundene.

Kalk og mineraler
Chateau Indage lager også rødvin. Av de to som er i salg nå, er Chantilli Shiraz 2008 (62228) mest vellykket, også når det kommer til å følge indiske kjøttretter. Chantilli Merlot 2008 (62227) er bløtere og mer moden i frukten og tåler ikke for mye "juling".

Alle vinene henter sine druer fra Chateau Indage sine vinmarker i Sahyadri-dalen ved 800 meters høyde. Her er jordsmonnet rikt på kalk og mineraler hvilket bidrar til god friskhet og renhet.

Chateau Indage som tidligere het Champagne Indage har til sammen 2500 hektar og dyrker 20 ulike sorter. Et tall som kommer til å øke til 137 når alle hektarene er i produksjon. Det er tydelig at man forventer seg en eksplosiv økning i vinforbruket på hjemmemarkedet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Chantilli Chenin Blanc 2010

Produsent:
Ch. Indage
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
India
Område:
Pris:
138,90 kr
Varenummer:
5176601
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Chantilli Sauvignon Blanc 2009

Produsent:
Ch. Indage
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
India
Område:
Pris:
121,60 kr
Varenummer:
5176501
83 Poeng
Les smaksnotatene »

Chantilli Shiraz 2008

Produsent:
Ch. Indage
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
India
Område:
Pris:
121,50 kr
Varenummer:
6222801
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Chantilli Merlot 2008

Produsent:
Ch. Indage
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
India
Område:
Pris:
125,60 kr
Varenummer:
6222701
83 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen