Her er det velvillige tilbehøret sesongens grønt i form av tomater som bakes og grønne bønner som vendes i smør. Når du serverer potetmos til trengs heller ikke saus. Men noe godt i glasset, det vi vi ha til.
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.
Redaksjonen
28 Juni 2025 - 00:00
Stekt kveite med grønne bønner, bakte tomater og potetmos

Fremgangsmåte
- Kveite: Legg kveiteskivene i saltlake i 10 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir.
- Ha på nykvernet pepper på kveiteskivene.
- Stek dem i olje i 3-5 minutter på hver side.
- Tomater: Skjær et lite kryss i toppen av plommetomatene.
- Kok opp vann og legg i et par tomater av gangen.
- Legg tomatene rett over i isvann når skinnet begynner å løsne.
- Dra skinnet av mot stilkfestet, lag en liten krusedull av skinnet rundt festet, skjær av denne og en liten del av tomaten slik at de står.
- Sett tomatene i en smurt ildfast form.
- Legg de andre ingredienser over tomatene.
- Sett formen i ovnen og bak tomatene i 10-20 minutter på 150 grader.
- Potetmos: Kok poteter i vann tilsatt litt salt.
- Hell av vannet og damp potetene litt.
- Varm opp melken.
- Mos potetene, tilsett smøret og melken litt etter litt til den blir passe tykk.
- Smak til med salt og pepper.
- Grønne bønner: Kok opp vann, tilsett grønne bønner og kok til de er så vidt møre, maks. 2 minutter.
- Hell av vannet skyll i kaldt vann og rør inn smøret.
Lyst til å lage noen annet med kveite så finner du mange forslag her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 326.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå