Det er bare å slenge sugerørene og teskjeene til side med det samme, for de har ingenting med denne drinken å gjøre.

Det er nemlig meningen at du skal nyte den herlig varme og søte, men sterke kaffedrinken gjennom den lettpiskede, kjølige kremen.
Prøv selv og du vil få en helt ny opplevelse av en
klassisk drink
som varmer helt ut i tærne.
Det var opprinnelig kokken, Joe Sheridan, som i 1943 første gang startet med å blande
irsk whiskey
, kaffe og krem.
Han ville gi de reisende til og fra Shannon International Airport en varmere velkomst enn hva det lunefulle irske været gjerne gjorde, og i 1947 ble Irish Coffee den offisielle velkomstdrinken.
Her har vi derimot benyttet en god skotsk single malt whisky som gir en helt annen karakter på drinken. Men du kan også lage en French Coffee med cognac, en Jamaican Coffee med rom eller en Norwegian Coffee med akevitt.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
.
Nå kan du gratis få
Ukens drink som e-post
. Se lenger ned for mer info.
Ha i whisky i et
varmebestandig glass . Tilsett litt god, nytraktet kaffe og så mye sukker du ønsker, rør sukkeret ut så godt som mulig.
Topp opp med mer kaffe og avslutt med et tykt lag med lettpisket krem som du legger som et lag på toppen ved hjelp av en barskje.
NB! Denne drinken skal ikke serveres med sugerør eller teskje, men nytes ved at du drikker den varme kaffen gjennom det fyldige kremlaget. Dette er den skotske varianten av den originale Irish Coffee der du får mer karakter ettersom hvilken av dine favoritt single malt whiskyer du bruker.
En skikkelig laget Irish Coffee ser ut som det irske ølet Guinness med den mørke væsken og den hvite toppen.
Tips: Du kan også benytte annet brennevin her - rom, cognac eller akevitt er gode alternativer.
Sendt inn av
Apéritf fritt etter Joe Sheridans originaloppskrift fra 1943
Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Ukens drink som e-post
er en ny tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig
gratis
.
Hver fredag
får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens drink: