âą Her finner du oppskrifter med suppepasta
âą Se hele pastaguiden
Ditalini
FingerbÞl kalles disse bittesmÄ pastaene som ser ut som oppkuttet makaroni. Typisk for Campania hvor de er obligatorisk i den klassiske bÞnnesuppen Pasta e Fagioli. OgsÄ mye brukt i minestrone.
Fregula
Denne sardinske kulelignende pastatypen ligner pÄ couscous, men vesentlig grovere. Den er dessuten ristet hvilket gir en nÞtteaktig smak. Brukes i bÄde supper og gryter.
Mezzi tubetti
Disse smÄ pastarÞrene brukes ofte i supper.
Orzo
Navnet betyr bygg og formen minner ogsÄ om byggkorn. Brukes ofte som erstatning for ris pÄ samme mÄte som risoni.
PastinaSmÄ pastastjerner som pynter spesielt godt opp i klare supper, og har en hÞy stjerne hos de minste.
Risoni/Puntalette
Det samme som orzo.
Seme di melone
MelonfrÞlignende pasta er ogsÄ velegnet til supper.
âą Se hele pastaguiden
Her er pastaguidens syv artikler:  PastafavorittenLang tynn pasta er mer enn spaghetti. Her er oversikten over de ulike sortene.  Den populÊre bÄndpastaenEtter at bÄndpasta ble tilgjengelig i fersk form, er det stadig flere som foretrekker denne typen. Men den har sine klare bruksomrÄder.  PastaplaterPastaplatene har nok en lengre historie enn de fleste er klare over. Den fÄr du her.  Fra skruer til prestekvelereDen mest fantasifulle pastaen finner vi utvilsomt blant de korte typene som dessuten er det mest omfangsrike kategorien.  Stjerner og fingerbÞlEn ekstra minestrone blir ikke den samme uten de smÄ dekorative pastaene.  Hva med Venus' navle?Det var intet mindre enn kjÊrlighetsgudinnens navle som inspirerte formen pÄ en av de mest kjente fylte pastatypene.  Ikke bare cannelloniHvis du har lurt pÄ hva du skal gjÞre med de store konkylieformete pastaskjellene, finner du svaret her. |