De lange tynne pastastrimlene vi alle kjenner som spagetti er blant de eldste pastatypene som finnes. De eldste referansene er fra 1100-tallet og Palermo hvor det snakkes om fremstilling av tynne strenger laget av mel.
Men spagetti er en samlebetegnelse. Og selv om den vanligste tykkelsen er svært anvendelig, er den ikke alltid den mest optimale.
• Her finner du oppskrifter med spagetti
Capelli d'Angelo
men som trives aller best sammen med tomat- og oljebaserte sauser, altså ikke altfor tykke sauser. Det finnes imidlertid ingen unisone regler for tykkelse siden de varierer fra område til område. Den finnes også i mange smaksvarianter (og dermed farger) som spinat, paprika og ikke minst spaghetti nero di sepia som er tilsatt blekksprutblekk, en spesialitet fra Sardinia.Foto: Stockxpert
|
Her er pastaguidens syv artikler:
PastafavorittenLang tynn pasta er mer enn spaghetti. Her er oversikten over de ulike sortene.
Den populære båndpastaenEtter at båndpasta ble tilgjengelig i fersk form, er det stadig flere som foretrekker denne typen. Men den har sine klare bruksområder.
PastaplaterPastaplatene har nok en lengre historie enn de fleste er klare over. Den får du her.
Fra skruer til prestekvelereDen mest fantasifulle pastaen finner vi utvilsomt blant de korte typene som dessuten er det mest omfangsrike kategorien.
Stjerner og fingerbølEn ekstra minestrone blir ikke den samme uten de små dekorative pastaene.
Hva med Venus' navle?Det var intet mindre enn kjærlighetsgudinnens navle som inspirerte formen på en av de mest kjente fylte pastatypene.
Ikke bare cannelloniHvis du har lurt på hva du skal gjøre med de store konkylieformete pastaskjellene, finner du svaret her.
|
Pastafavoritten
Den populære båndpastaen
Pastaplater
Fra skruer til prestekvelere
Stjerner og fingerbøl
Hva med Venus' navle?
Ikke bare cannelloni