Strålende til sjømaten

Hvis du ikke har oppdaget den tørre sherryens fantastiske muligheter på matbordet, vil du gjøre det nå.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Valdivia Fino Extra Dry (48877) (for 50 cl) er nemlig en usedvanlig raffinert og knusktørr fino sherry. Med sitt forfriskende eple- og sitruspreg samt svært gode syre er den en drøm til et bugnende skalldyrbord.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Perfekt til velfylt krabbe, spesielt når den får følge av alioli, men også all annen sjømat som krever en hvitvin med karakter .

Vinturisme
Produsenten er noe så uvanlig som en nykommer på den meget tradisjonsrike sherryarenaen . Med 30 millioner euro i lomma ønsket Intermonte i 2003 å ekspandere fra byggematerialer til vin. Bodegabygningene som tidligere tilhørte Williams & Humbert , ligger midt i sentrum av Jerez.

Mens andre sherryprodusenter av logistikkgrunner flytter ut at det trange bysenteret, velger altså Valdivia å bli. Vinturisme er en av årsakene, nærheten til den spanske rideskolen sørger for rikt tilfang av besøkende.

Kvalitetsbevis
Men Valdivia er altså langt fra noen pr-jippo, for det satses veldig seriøst på kvaliteten.

Hvilket ikke bare den tørre finoen, men også amontilladoen er et godt bevis på. 250 hektar beliggende 3 mil nordøst for byen Jerez i det såkalte Jerez Superior, altså den delen av regionen som har høyest kalkinnhold i jordsmonnet (albariza), gir nok materiale å velge mellom til Valdivias brede portefølje av sherryer.

Pr i dag er lageret på hele 3,6 mill. liter, og omfatter mye vellagret sherry siden de mange soleraene som stammer fra slutten av 1800-tallet, ble overtatt ved oppkjøpet.

Vår tørre fino er med en gjennomsnittlig alder på 6 år dermed en blanding av både kjøpt og egenprodusert.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Valdivia Fino Extra Dry

Produsent:
Bod. Valdivia
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.500l
Land:
Spania
Område:
Jerez
Pris:
114,00 kr
Varenummer:
4887701
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen