Superdeilig vinterkos

To gode portvinkjøp som skapt for kalde vinterkvelder foran peisen. Eller til en god dessert.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Den ene er ung myk og mørk i frukten, og den andre lysere med modne toner. Men så tilhører de da også to vidt forskjellige kategorier av portvin.

Cálem LBV 2004 (48924) er en late bottled vintage , som har fått to år ekstra fatmodning sammenlignet med vintage.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Mørk sjokolade
De to årene har gjort vinen mer drikkeklar, og i den fantastiske og veldig drikkevennlige årgangen 2003, så innebærer det en vin som rett og slett er superdeilig. Enten alene eller til mørk sjokolade.

Selv om colheita betyr årgang på portugisisk, så er ikke Poças Colheita 1994 (51032) er vintage portvin, men derimot en portvin fra én enkelt årgang som ligger på fat helt frem til den tappes i flaske. For vår vin betyr det altså 14 år.

Forandrer aroma
På denne tiden forandres karakteren mye. Først og fremst blir fargen betraktelig lysere, samtidig som aromaene forandrer seg fra den søte mørke bærfrukten til nøtter, lær og tørket frukt.

Felles har vinene at de er knallgode kjøp. Og perfekte til vinterlig kos.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Cálem LBV 2004

Produsent:
A.A. Cálem & Filho
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
215,00 kr
Varenummer:
4892401
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Poças Colheita 1994

Produsent:
Manoel D. Poças Júnior
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Porto
Pris:
296,00 kr
Varenummer:
5103201
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen