Superfriskt til rekene

En portugisisk hvitvin som får rekebollen til å tømmes raskere enn svint er denne ukens meny. Et knallkjøp er den også.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Best av alt er Prova Régia Arinto 2012 (20117) sin strålende friskhet. En vin som ber om å serveres godt avkjølt til sommerlige skalldyr, men som har mer på lager enn å skylle ned reker. Den har nemlig såpass god fylde at den kan nytes også utover høsten, først til krabber og deretter til mer forseggjorte retter av hvit fisk .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Vellykket for arinto
Druen er arinto og den kalles ofte Portugals svar på riesling på grunn av den aromatiske profilen, den gode syren og ikke minst lagringspotensialet. Den modner også sent, og i 2007 tok det ekstra lang tid siden sommeren var preget av moderat varme i kombinasjon med kjølige netter. En utmerket resept for viner med naturlig høy syre. Og det har Prova Regia godt med i 2007, men også nok alkohol og frukt til å balansere det hele. Det skyldes også at avlingene i fjor var lavere enn normalt.

Ukjent område
Selv om ukens vin på mange måter kan minne om en vinho verde (av druen alvarinho vel å merke), kommer den fra en helt annen del av landet, nærmere bestemt relativt ukjente Bucelas som ligger rett nord for Lisboa. Den sørlige beliggenheten til tross er Bucelas sentrum for arinto. Produsent er Quinta de Romeira som tilhører Companhia das Quintas, en sammenslutning av såkalte quintas som er portugisisk for vingård.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Prova Régia Arinto 2012

Produsent:
Companhia das Quintas
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 2
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Bucelas
Pris:
100,00 kr
Varenummer:
2011701
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen