Superkjøp fra Piemonte

Det er ikke lett å finne billige og gode rødviner fra Piemonte, men disse byr på usedvanlig mye druekarakter for pengene.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Nebbiolo er Piemontes ubestridte dronning blant druer, og derfor er prisene høye også utenfor de mest ettertraktete DOCG-ene. Men denne lille perlen, Filippo Gallino Langhe Nebbiolo 2009 (48622) skiller seg ut, og er i siste årgang ut ekstra vellykket. Her får du like mye smak som med de rimeligste baroloene, til (nesten) halve prisen.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

God hånd med alt
Så er Filippo Gallino et sikkert kort. Den noe unnselige fasaden til tross, oppnår vingården til stadighet Tre Glass i Gambero Rosso . Det er imidlertid for viner som ikke importeres til Norge. Vi må "nøye oss" med nebbioloen, en barbera og en arneis . Og det er slett ikke det verste, for Galllino-familien har en god hånd også med disse druene. Faktisk skal Gallino ha vært den første til å tappe arneis i flasker under Roero-etikett. Det var i 1972, men DOC Roero Arneis kom først i 1989.

Hvit med karakter
Roero som er den vestre kuperte delen av Piemonte, er også kjent for sin frukt, og ferskendyrking har vært en spesialitet i Canale, nord i Roero, hvor Gallino holder til. De har til og med en egen ferskenfestival. Og deres arneis har morsomt nok også innslag av slik frukt, i tillegg til andre gule frukter, blomster og sitrus, særlig lime. En riktig så forfriskende hvitvin som også har karakter.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Filippo Gallino Langhe Nebbiolo 2012

Produsent:
Filippo Gallino
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
165,10 kr
Varenummer:
4862201
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen