300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
Marinade:
2 ss rød karripasta
2 ss soyaolje
2 dl kokosmelk
1 ts salt
1 ss sukker
Peanøttsaus:
2 ss rød karripasta
4 dl kokosmelk
3 ss sukker - gjerne palmesukker eller brunt sukker
4 ss grovt peanøttsmør
2 ss hakkede peanøtter
2 ss tamarindsaus
Salatdressing:
½ dl riseddik
1 dl sukker
1 ts salt
Salat:
1 stk. slangeagurk i tynne staver
2 stk. rød chili i lange skiver
3 ss frisk koriander
2 stk. sjalottløk i tynne skiver
½ stk. issalat
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i lange, flate strimler. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Træ kjøttet på trespyd.
Kjøttet grilles eller stekes 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.
Peanøttsaus:
Kok kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden. Rør inn peanøttsmør, kok opp og la det småkoke i et par minutter.
Salatdressing;
Ha eddik, sukker og salt i en gryte, kok opp og la redusere i ca 10-15 min til dressingen har en tykk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
Appelsinsesongen går mot slutten, og vi benytter anledningen til å ta et smakfullt farvel. Vi feirer vårens komme med en himmelsk kombinasjon.Les hele saken