Svinesatay med peanøttsaus - Thai moo satay
Foto: Alf Börjesson

Svinesatay med peanøttsaus - Thai moo satay

Svinekjøtt er mye brukt i thailandsk matlaging, og det milde, magre kjøttet smaker nydelig sammen med kraftige og spennende smakene.

Ingredienser
300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
 
Marinade: 
2 ss rød karripasta
2 ss soyaolje
2 dl kokosmelk
1 ts salt
1 ss sukker
 
Peanøttsaus:
2 ss rød karripasta
4 dl kokosmelk
3 ss sukker - gjerne palmesukker eller brunt sukker
4 ss grovt peanøttsmør
2 ss hakkede peanøtter
2 ss tamarindsaus
 
Salatdressing:
½ dl riseddik
1 dl sukker
1 ts salt
 
Salat:
1 stk. slangeagurk i tynne staver
2 stk. rød chili i lange skiver
3 ss frisk koriander
2 stk. sjalottløk i tynne skiver
½ stk. issalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i lange, flate strimler.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Træ kjøttet på trespyd.
  3. Kjøttet grilles eller stekes 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.
  4. Peanøttsaus:
  5. Kok kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden. Rør inn peanøttsmør, kok opp og la det småkoke i et par minutter.
  6. Salatdressing;
  7. Ha eddik, sukker og salt i en gryte, kok opp og la redusere i ca 10-15 min til dressingen har en tykk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
Serveres med salat og peanøttsaus.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Thailand
    Thailand
    Volum: 0.33 l Pris: 39.90 kr Basisutvalget
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
Med kapers og pesto-topping blir fiskemåltidet ekstra godt
Dagens rett

Med kapers og pesto-topping blir fiskemåltidet ekstra godt

Med appelsingulrøtter på siden blir det reneste festmåltidet midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skaper revolusjon i det alkoholfrie markedet - med inspirasjon fra Noma
+

Skaper revolusjon i det alkoholfrie markedet - med inspirasjon fra Noma

Med Muri Drinks er en helt ny kategori av alkoholfrie alternativ oppstått. Så komplekse at mange sågar foretrekker dem foran vin – eller som ingrediens i drinker. Selv om det ikke var tanken bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Demp førjulsstresset med spennende vinsmaking
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 11. desember

Demp førjulsstresset med spennende vinsmaking

Før julens travle tider setter inn, inviteres du til en spennende vinsmaking med Bodegas Baigorri, presentert av den dyktige og erfarne alltid sprudlende sommelieren Henriette Batt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette
Dagens rett

Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette

Kombinasjonen er sopp og loven samt en potetmos med fetaost gir akkurat det selskapet godt lammekjøtt trenger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her