Det som er så fint med denne oppskriften er at syltingen bare tar noen minutter. Dessuten kan du servere den syltede fisken lun eller kald. Du kan fint bruke annen type fisk i denne oppskriften - sågar mager fisk fungerer utmerket. For i dressingen er det nok olje til å balansere syrligheten.
Dagens rett

Foto: (Alf Börjesson)
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.
14 Juni 2025 - 00:00
Syltet kveite på endive- og rucculasalat

Fremgangsmåte
- Kok opp alle ingrediensene til laken og la den trekke i ca. 20 minutter så kryddersmaken kommer godt frem.
- Legg i kveiten og gi det et oppkok. La fisken trekke i 3-4 minutter. Det er viktig at fiskestykkene er helt dekket av syltelaken!
- Avkjøl fisken i laken hvis den skal serveres kald.
- Salaten:
- Grovhakk endiven og legg den i isvann sammen med ruccolasalaten i ca. 10 minutter til salaten blir sprø og fin.
- Tørk salaten og fordel den i fire dype skåler. Legg fiskestykkene pent på toppen av salaten.
- Bland nøttene med oljen og smak til med gressløk, sherryeddik, salt og pepper.
- Hell dressingen rundt salaten.
- Spis brød til hvis retten serveres kald, poteter om den serveres varm.
At kveite er en av de beste fiskeråvarene vi har, skjønner du når du har sett disse oppskriftene
Her har du mange oppskrifter på kveite
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå