Bag-in-box
Ta med denne boksvinen på sommerferien

Ta med denne boksvinen på sommerferien

Vi snakker om en riktig så god hvit burgunder i boks. Men flaskeutgaven er mye bedre. Faktisk et kupp.
Aase E. Jacobsen
02 Juli 2015 - 00:58

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

2254706 er ganske fyldig og har det som er så typisk for chardonnay fra Sør-Burgund, nemlig noe fedme og sødme, men likevel fin friskhet. Den fungerer veldig godt på matbordet samtidig som

den er en god munnfull for den som liker å kose seg med hvitvin i stedet for rødvin etter måltidet.

Flasken er alltid bedre

Det er en «gammel» kjenning, Ch. de La Greffière Mâcon la Roche Vineuse 2014 (90999), som nå er kommet i det uunngåelige boksformat, for øvrig et særskandinavisk fenomen, og uunngåelig fordi 6 av 10 vinglass som nytes i dette landet kommer fra en boks.

Når nå en seriøs og liten produsent som Ch. de La Greffière velger å tappe deler av produksjonen i boks i stedet for flaske, så er det litt trist for 2014-utgaven av denne vinen er mye bedre. Rett og slett knallgod og fortsatt veldig prisgunstig. En god hvit burgunder til under 150 kroner er faktisk en sensasjon. Du sparer bare 20 kroner per flaske på å velge boksen, og får altså en bedre vin.

Les mer om denne produsenten

All vin taper seg litt når den kommer i boks, litt mindre av de fleste smakskomponenter. For de fleste er dette uten betydning, men i dette tilfellet, hvor vi snakker om en vin som holder i noen år til, er flasken langt å foretrekke. Men valget er ditt, selv vet jeg hva jeg vil velge.

Deriblant også en rosa versjon, Ch. de la Greffière Mâcon Rosé 2014 (21399), som er en riktig god rosa matvin med fin blomsteraktig pinot noir-fruktighet. Denne skal ikke spares, men nytes til sommerlig mat, til så vel lyst kjøtt som grønnsaker og så vel fra grill som ovn.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her