Drikke
Årets første polnyheter byr på mange godbiter

Årets første polnyheter byr på mange godbiter

Aase E. Jacobsen
09 Januar 2015 - 13:00

Aase E. Jacobsen

Basisnyhetene for januar er de beste på lenge. Det kan derfor lønne seg å stikke innom nærmest pol førstkommende fredag for å få med seg de beste godbitene.

Når det er sagt er det litt spesielt å satse på så dyre hvite burgundere til basishylla som Drouhin Puligny-Montrachet 1er Cru les Pucelles 2012 til 930 kroner. Det er det ikke veldig stor etterspørsel etter vin i dette prissjiktet uansett om prisen er aldri så «korrekt».

Se opp for California og Sør-Frankrike

Det er det derimot etter premier cru chablis og selv om prisene også her har økt, er det fortsatt mulig å finne veldig gode kjøp. Deriblant La Chablisienne Chablis 1er Cru Montmains 2012 som i tillegg får fast plass i kategori 3, det vil si i svært mange polutsalg.

Det blir muligens ikke nok til alle av de to partivarene Dry Creek Old Vine Zinfandel 2012 og Seghesio Cortina Zinfandel 2012 som begge er skikkelig gode kjøp.

Det er også flere av vinene fra den sørfranske regionen Corbières som lanseres nå i januar. Og her snakker vi om både god tilgjengelighet og hverdagslige priser, særlig er Ch. Ollieux Romanis Cuvée Classique 2013 et supert kjøp.

I tiden: Glutenfritt og småskala

Det er nærmest blitt et fast innslag med gode øl blant nyhetene på polet, så også denne gangen. Mikkellers glutenfrie IPA er en lykkelig start på året for alle som har måttet ta til takke med heller kjipt øl eller en ølfri tilværelse. Og de som aldri får nok IPA, kan nå meske seg med tre forskjellige og velbryggete india red ale.

Blant brennevinene er det småskala som gjelder, både for gin og vodka. Adnam East Coast Barley Vodka er et spennende tilskudd til hjemmebaren, men bland den for all del ikke med Battery.

Har du romslig budsjett og et åpent sinn er de to whiskyene fra Tasmania artige innslag, vellagete men altså ikke billige.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget januar 2015. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen bestillingsknapp i hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med november 2014 lages ikke de totale produktkatalogene. Kun digitale lanseringslister er tilgjengelig.
 
Apéritif gir deg her mulighet til å laste ned lanseringsoversiktene:
 
Tidligere lister finner du her.

Dette er de aller beste kjøpene


Dette er det absolutt beste rødvinskjøpet

 

Dry Creek Old Vine Zinfandel 2012
94 poeng
vnr 19055 kr 249,90
Farge og duft: Dyp tett rød. Elegant og god duft med fin dyp mørk frukt, noe fat og jordsmonn.
Smak: Stor fylde, flott syre, god fasthet, masse stoff, sitter godt, veldig fast og ung finish.
Bruksområde: Etter lagring: Gode retter med rødt kjøtt.
Vurdering: En virkelig imponerende vin, svært lovende, må lagres og tåler minst 15. Meget godt kjøp.  

 

Se hvordan resten av rødvinene gjør det


Denne hvitvinen er et fantastisk godt kjøp

 

La Chablisienne Chablis 1er Cru Montmains 2012
91 poeng
vnr 19460 kr 210,90
Farge og duft: Gulgrønn. Åpen og elegant med fine mineraltoner, fat.
Smak: Fyldig med flott syre, god fasthet, god tørrhet, mye stoff, lang konsentrert ettersmak.
Bruksområde: Gode sjømatretter.
Vurdering: En flott chablis som tåler 10. Meget godt kjøp.

 

Se hvordan resten av de hvite og musserende vinene gjør det


Dette ølet er veldig velkomment

 

Mikkeller I Wish Gluten Free IPA
88 poeng
vnr 19323 kr 47,90
Farge og duft: Uklar varmgyllen. Parfymert og godt humlepreg med en del sødme.
Smak: Fyldig og fast med godt humlepreg, fint skum, masse humle i finishen, lang.
Bruksområde: Koseøl.
Vurdering: Et flott glutenfritt øl. Og ikke minst at det er en IPA. Det vil bli godt mottatt. 

 

Se hvordan resten av ølnyhetene gjør det


Denne ginen bør alle gin-tonic-fans prøve

 

Adnams Copper House Gin
90 poeng
vnr 9984 kr 435,20
Fage og duft: Klar. Aromatisk og åpen med god frukt, blomster, veldig elegant.
Smak: Fyldig og konsentrert med flott femde, masse smak, spennende krydder, annerledes, men veldig god.
Bruksområde: Velkomponerte drinker, også gin tonic.
Vurdering: Når du jakter på en litt annen ginstil.

 

Se hvordan resten av de øvrige nyhetene gjør det

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her