Test av østerriksk riesling - Kremstal

Kremstal henger ikke noe etter sine kolleger i nord og sør.
Redaksjonen
26 Juni 2009 - 17:13

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Kremstal

÷ (90p)
Proidl Senftenberger Reisling Pfeningberg 2007
Weing. Proidl
Østerrike - Kremstal
58384 Vectura - kr 269,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gyllengul. Elegant og ganske rik men fortsatt ung duft med sitrus, grønne saftig epler, blomster, flint/mineraler og honning.
Smak: Stort fruktig anslag, følger duften, veldig god fylde, flott syre, veldig god konsentrasjon, fin fruktsødme, masse lime- og sitrusskall i finishen. (2007)
Bruksområde: Rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En nydelig og svært lovende vin for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 90 p (2007) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Nigl Riesling Dornleiten 2008
Weing. Nigl
Østerrike - Kremstal
58348 Vectura - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Lys gulgrønn. Delikat og aromatisk duft med snev av blomster, syrlig frukt som sitron og grapefrukt, også granny smith-epler.
Smak: Veldig friskt anslag, superfrisk syre, mye lime og grønne epler, snev av urter, godt mineralpreg, sitter veldig godt. (2008)
Bruksområde: Skalldyr med saus.
Vurdering: En deilig stram vin for de neste fem-seks årene. Bør helst dekanteres i dag. Meget godt kjøp. 88 p (2008) (19.05.09)
Laget av: Riesling.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Riesling Privat 2007
Weing. Nigl
Østerrike - Kremstal
34357 VSD - kr 319,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Svært rik og aromatisk duft med grønne frukttoner samt melon, litchi, mineraler, krydder og urter.
Smak: Stort fruktig anslag, flott syre, fyldig med stor mineralaktig fedme, masse krydder i finishen. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En ganske rik stil som vil holde fint i fem år til. Godt kjøp. 88 p (2007) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Proidl Senftenberger Reisling Steilheit 2008
Weing. Proidl
Østerrike - Kremstal
58388 Vectura - kr 169,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Lys gulgrønn. Svært frisk og elegant duft med en del mineraler, gule og grønne epler, hvit fersken og flint.
Smak: Fast saftig anslag, som duften, veldig god syre, slank og elegant med flotte mineraltoner og god tørrhet i finishen. (2008)
Bruksområde: Sjømat med ikke altfor tung smørsaus.
Vurdering: En elegant og tørr vin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. 87 p (2008) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Proidl Senftenberger Riesling Rameln 2007
Weing. Proidl
Østerrike - Kremstal
58386 Vectura - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Ung og frisk duft med grønne epler, lime, mineraler som flint.
Smak: Saftig friskt anslag, veldig god syre, godt mineralpreg, men likevel en slank vin, god fasthet hele ut i slutten, sitter godt med en del urter og krydder i finishen. (2007)
Bruksområde: Sjømat med smør- eller kremsaus.
Vurdering: En ung og slank vin for de neste fire årene. Meget godt kjøp. 87 p (2007) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Stadt Krems Riesling Steinterrassen 2008
Weing. Stadt Krems
Østerrike - Kremstal
47193 VSD - kr 159,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys grønngul. Frisk ung fruktig duft med en del lime og grønne epler samt litt flint.
Smak: Friskt anslag, god syre, livlig og ungdommelig, sitter godt med lime i finishen. (2008)
Bruksområde: Grønnsaksretter, asparges med hollandaise.
Vurdering: En ung vin med crispy munnfølelse som er best innen to-tre år. Meget godt kjøp. 86 p (2008) (19.05.09)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Stift Göttweig Göttweiger Berg Riesling 2006
Stift Göttweig
Østerrike - Kremstal
49127 VSD - kr 169,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gyllengul. Noe utviklet duft med modne frukttoner, nesten syltet tropisk frukt, honning.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, moden fruktighet, ok syre, sitter lenge med en del fedme i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt med sjysaus.
Vurdering: En drikkeklar vin som holder et par år til. Meget godt kjøp. 86 p (2006) (19.05.09)
Laget av: 100 % riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her