Test av østerriksk riesling - Weinviertel og Wien

Weinviertel og Wien er et foreløpig ikke veldig sterkt representert i Norge i antall produsenter, men kvaliteten er høy.
Redaksjonen
26 Juni 2009 - 17:14

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Weinviertel og Wien

+ (88p)
Wieninger Riesling Nussberg 2007
Fritz Wieninger
Østerrike - Wien
58633 Vectura - kr 217,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Primewine Norway
Farge og duft: Lys gyllengul. Rik fruktig duft med en del mineraler som flint, petroleum, blomster, sitrus, syltet tropisk frukt.
Smak: Fyldig anslag, moden rik frukt, en del mineraler, god syre frisker godt opp, fin krydderfedme, sitter veldig lenge, (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god og rik vin for de neste seks årene. Meget godt kjøp. 88 p (2007) (19.05.09)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Riesling Poysdorfer Bockgärten I 2007
Weinrieder
Østerrike - Weinviertel
46164 VSD - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Lys strågul. Ganske elegant delikat duft med fine mineraltoner, fersken, melon, blomster.
Smak: Fruktig anslag, god syre, slank og elegant, veldig klassisk ren stil, sitter godt med fin tørrhet i finishen. (2007)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En slank og elegant riesling som holder fint i fem år til. Meget godt kjøp. 87 p (2007) (19.05.09)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Wieninger Riesling Riedencuvée 2007
Fritz Wieninger
Østerrike - Wien
58632 Vectura - kr 161,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Primewine Norway
Farge og duft: Gul. Fin ung litt lukket duft med noe mineraler, særlig petroleum samt grapefrukt.
Smak: Fruktig anslag, frisk slank stil, god syre, renser godt opp, bra frukt om enn litt nøytral, sitter en god stund. (2007)
Bruksområde: Drikkevin, lettere retter.
Vurdering: En slank og lettdrikkelig vin for de neste to-tre årene. Godt kjøp. 85 p (2007) (19.05.09)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Søt vin fra Weinviertel og Wien

+ (89p)
Riesling Schneiderberg Beerenauslese 2006
Weinrieder
Østerrike - Weinviertel
VSD - ca. kr 152,00 (37,5cl)
Kun Horeca
Better Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Elegant duft med kjøttfullt fruktpreg av mango, litchi, banan, pære, honning og fint botrytisinnslag.
Smak: Friskt og ganske fyldig anslag, følger duften, flott syre, sitter veldig godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Allround desserter.
Vurdering: En veldig elegant og innbydende dessertvin for de neste 15 årene. Meget godt kjøp. 89 p (2006) (19.05.09)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip
Dagens rett

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip

Julematen er i butikkene allerede. Da passer det fint å prøve noen nye kombinasjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her