Test av viner fra Carmignano/Montalbano-området

Her kanskje enda tydeligere enn for de andre nordtoscanske områdene viser 2007 seg som en litt lett årgang.
Redaksjonen
20 Mars 2009 - 12:58

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Carmignano/Montalbano

+ (88p)
Ghiaie della Furba 2000
Ten. di Capezzana
Italia - Toscana
57758 Vectura - kr 283,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett mørk rød. Rik moden duft med kjøtt, lær, modne bær, krydder, urter, bittersjokolade, jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, god syre, god fylde, rik og rund, myk og innsmigrende, sitter lenge, deilig finish. (2000)
Bruksområde: Rødt kjøtt med ikke for kraftig saus.
Vurdering: En flott moden vin som holder et par år til. Godt kjøp. 88 p (2000)
Laget av: Cabernet sauvignon, syrah, merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Villa di Capezzana 2004
Ten. di Capezzana
Italia - Toscana
55459 Vectura - kr 207,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk tett dyp rød. Elegant og ganske rik duft med klassiske toner, moreller, plommer, kirsebær, krydder og fat samt jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, god syre, fine myke tanniner, sitter godt med noe krydder i finishen. (2004)
Bruksområde: Gode retter med lyst kjøtt, også lammefilet.
Vurdering: En veldig myk og innsmigrende vin som er drikkeklar. Godt kjøp. 87 p (2004)
Laget av: 70 % sangiovese, 20 % cabernet sauvignon, 10 % canaiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Sassolo Barco Reale di Carmignano 2006
Antonio Mannelli
Italia - Toscana
10624 Vectura - kr 145,10 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød. Ganske klassisk sangioveseduft med mørke bær, kirsebær, urter, kaffe, røyk og fat.
Smak: Bløtt saftig anslag, veldig harmonisk med snille men likevel gode tanniner, fine kryddertoner i finishen, sitter godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 80% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. fatlagring for 30% av vinen, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Barco Reale di Carmignano 2006
Capezzana
Italia - Toscana
33172 Vectura - kr 122,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Rik god duft av mørke bær med innslag av blekk.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, god syre, myke tanniner, sitter godt. (2006)
Bruksområde: Grønnsaksretter, spekemat, pasta, lyst kjøtt.
Vurdering: En sjarmerende og lettdrikkelig vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. 85 p (2006)
Laget av: 70% sangiovese, 20% cabernet sauvignon, 10% canaiolo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 7 md. Modning i franske eikeliggere (25 hl) og 2 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

(84p)
Ambra Carmignano Cru Santa Christina 2005
Ambra
Italia - Toscana
49744 VSD - kr 178,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
NON DOS
Farge og duft: Mørk rød. Fin om enn noe dempet duft med klassiske sangiovesetoner, røde bær og krydder samt urter.
Smak: Mykt anslag, moden stil, fine syrer, gode tanniner, litt grønn finish. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: En vin som er best innen et par år. Vel verd prisen. 84 p (2005)
Laget av: 100 % sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Tenuta Cantagallo Chianti Montalbano 2007
Tenuta Cantagallo - Enrico Pierazzuoli
Italia - Toscana
33128 VSD - kr 128,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Mørk ung rød. Litt rustikk duft av kjøttfulle bær, noe lær og tobakk.
Smak: Saftig anslag, bløte tanniner, bra syre, saftig og litt bitter finish. (2007)
Bruksområde: Pasta, pizza.
Vurdering: En saftig og lettdrikkelig vin. Godt kjøp. 83 p (2007)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, ca. 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (81p)
Ambra Barco Reale di Carmignano 2007
Ambra
Italia - Toscana
49743 VSD - kr 149,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
NON DOS
Farge og duft: Ung mørk rød. Fin frisk duft av modne røde bær, noe trevirke.
Smak: Saftig anslag, en del syre, men også noe fruktsødme, noe bitterhet og urter i finishen. (2007)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig og noe enkel vin for konsum innen et år. Verd prisen. 81 p (2007)
Laget av: 75 % sangiovese, 10 % canaiolo, 15 % uva franca
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her