Tester

Juleølet på polet 2019

Her finner du årets beste juleøl

Her finner du årets beste juleøl

Felles for de beste av årets juleøl er at de er så smaksrike at de trenger all din oppmerksomhet. Men det er likevel fullt mulig å finne virkelig godt følge til julematen også i år blant de 127 juleølene vi har testet.
Julie Helene Amundsen
12 Desember 2019 - 17:17

At juleølklassikere tolkes forskjellige fra land til land, demonstreres av Gouden Carolus Christmas og St Feuillien Nöel  på den ene side, og Ringnes Julebokk på den andre. Belgisk vs tysk bryggetradisjon? Når det er jul, er vi så rause at vi sier ja, takk, begge deler. 

Og disse tre gjør jobben overfor den kraftigste julematen. 

Men det finnes utfordrere, og i år er det italienske  Birra del Borgo 25 Dodici og estiske Põhjala Jõuluöö som i første rekke roper om oppmerksomhet. Men de er ikke førstevalget for norsk julemat. Derimot skal du spare dem til peiskosen. Eller en av de gode bøkene du får til jul.

Enda mer lekne juleøltyper finnes det godt om i år også. Her stikker Lervig Hipster for Christmas og Liefmans Glühkriek seg ut. Den første som et skikkelig søtt, men også velbalansert øl som er best til den søte avslutning. Den andre gjør jobben som alternativ til gløgg, men også til ost. 

At juleøl helst bør lagres noen år (og holder i mange år til), er såvel Nøgne Ø Julequad 2016, som Kinn Tomasmesse 2017 og Lindheim 200 Days of Juleøl gode bevis på. 

Så rike øl (og det på alle måter) trenger mye tid på å samle seg, og det bør du unne deg om du har en kjeller som egner seg for lagring.

Også Macks Juleøl 2018 har utviklet seg til en aldri så liten perle på ett år. Den kan du med trygghet sette på julekoldtbordet. 

 

På neste side finner du de 127 juleølene som er testet listet etter poeng

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens dessert smaker av sommer og litt til
Ukens kake
Lettlaget sommerdessert

Dagens dessert smaker av sommer og litt til

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her