Tester

Juleølet på polet 2019

Her finner du årets beste juleøl

Her finner du årets beste juleøl

Felles for de beste av årets juleøl er at de er så smaksrike at de trenger all din oppmerksomhet. Men det er likevel fullt mulig å finne virkelig godt følge til julematen også i år blant de 127 juleølene vi har testet.
Julie Helene Amundsen
12 Desember 2019 - 17:17

At juleølklassikere tolkes forskjellige fra land til land, demonstreres av Gouden Carolus Christmas og St Feuillien Nöel  på den ene side, og Ringnes Julebokk på den andre. Belgisk vs tysk bryggetradisjon? Når det er jul, er vi så rause at vi sier ja, takk, begge deler. 

Og disse tre gjør jobben overfor den kraftigste julematen. 

Men det finnes utfordrere, og i år er det italienske  Birra del Borgo 25 Dodici og estiske Põhjala Jõuluöö som i første rekke roper om oppmerksomhet. Men de er ikke førstevalget for norsk julemat. Derimot skal du spare dem til peiskosen. Eller en av de gode bøkene du får til jul.

Enda mer lekne juleøltyper finnes det godt om i år også. Her stikker Lervig Hipster for Christmas og Liefmans Glühkriek seg ut. Den første som et skikkelig søtt, men også velbalansert øl som er best til den søte avslutning. Den andre gjør jobben som alternativ til gløgg, men også til ost. 

At juleøl helst bør lagres noen år (og holder i mange år til), er såvel Nøgne Ø Julequad 2016, som Kinn Tomasmesse 2017 og Lindheim 200 Days of Juleøl gode bevis på. 

Så rike øl (og det på alle måter) trenger mye tid på å samle seg, og det bør du unne deg om du har en kjeller som egner seg for lagring.

Også Macks Juleøl 2018 har utviklet seg til en aldri så liten perle på ett år. Den kan du med trygghet sette på julekoldtbordet. 

 

På neste side finner du de 127 juleølene som er testet listet etter poeng

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her