TEST: De mørke skuffer heller ikke denne gangen, men det er også lekre godbiter for surølfansen

Test Nyheter øl spesialpol desember 2019

De mørke skuffer heller ikke denne gangen, men det er også lekre godbiter for surølfansen

Det blir bare tidligere og tidligere mørkt i disse dager, heldigvis byr Øl+ slippet på øl som kler høsten samt noen ordentlig gode surøl.

Det er det mørke ølet som er det aller beste ølet i hyllene på dette slippet, og det kler jo sesongen. Har du handlet inn mye juleøl, kan det være en idé og rydde litt plass til godbitene i desemberslippet. Aller best var nemlig Thornbridges Necessary Evil og Evil Twin sin Scusa, ma parlo solo un po' di Macaroon Coconut. Begge to heftige og velgjorte. De kan fint drikkes nå, men er i tillegg optimale for lagring. 

I den syrlige seksjonen er nok en gang 3 Fonteinen en vinner. Denne gangen har de  samarbeidet med Brouwerij Loterbol om Tuverbol 2018. Dette ølet har deilig funky toner og kraftig syrlighet, noe som vil gjøre den til en slager til pinnekjøttet. Grünerløkka Brygghus En Vill En #2 byr også på kompleksitet, og er et øl som vil slå godt an til sjømat, men sørg for å ha litt ekstra smør i sausen. 

Ægir Flåminator Dobbelbock er også et deilig øl av det mørkere slaget, som er overraskende lett å drikke med sine 9 prosent. Men vil du ha noe som dufter både sjokolade og kaffe uten en gang å bikke 6 prosent, bør du teste ut Birrificio Il Mastios Last out, som er en riktig så deilig kaffe-porter. 

På neste side finner du alle smaksnotatene sortert etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 5. desember 2019.  Ølene er tilgjengelig i ni polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo City, Storo, Aker Brygge, Lillehammer, Asker, Drammen CC, Lillemarkens Kristiansand, Sandnes Kvadrat, Bergen Storsenter, Ålesund Moa, Molde, Trondheim, Bankkvartalet, Body City Nord og Tromsø Langnes. Samt at noen er tilgjengelig i polets nettbutikk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen