Tester

Spesialpolet mars 2017

De beste viser seg også denne gangen fra sin beste side

De beste viser seg også denne gangen fra sin beste side

Det er derfor ingen overraskelser når spesialpolet viser fram sine nye produkter i kategorien riesling 2015 og champagne.
Aase E. Jacobsen
25 Mars 2017 - 14:17

Dönnhoff har laget en gnistrende god Felsenberg GG i 2015. Og denne vinen finnes faktisk i et veldig godt antall gitt parsellen og det norske markedets beskjedne størrelse.

Faren er imidlertid at de som er først til mølla kjøper kassevis, da går de 348 flaskene fort. Haag Juffer-Sonnenuhr Riesling GG 2015 er også i storslag og kommer til å bli revet bort, for prisen er ekstra billig, forrige årgang kostet 349 kroner, så dette er trolig et resultat av tastefeil på kalkulatoren. Litt færre flasker av denne, det vil si 180, som i likhet med den andre er fordelt på samtlige sju spesialpol.

På side 3 finner du produktene listet etter poeng

Også Immich-Batterieberg Enkircher Batteriberg 2015 og Von Winning Kirchenstück Riesling GG 2015 demonstrerer styrke i denne allerede mye omtalte årgangen.

Topp tysk riesling i 2015-årgang har nemlig vært en tid på det norske markedet. Også fra flere av produsentene som har solgt seg inn til Vinmonopolets spesialpol. 

Til sammen 14.030 flasker tysk vin fordelt på 83 produkter, primært av 2015-årgangen som får følge av 8.640 flasker champagner (96 produkter) legges ut for salg fra den 30. mars. Deriblant Peters Chetillons Cuvee Speciale Blanc de Blancs Brut 2008 som er en sublim og ikke minst intens smaksopplevelse, men den har sin pris. Det aller beste kjøpet av de testete champagnene er Gimonnet Gastronome Blanc de blancs Brut som byr på veldig god konsentrasjon og lagringsevne.

Vellagrete bobler

Det finnes også noen vellagrete champagner, deriblant Guiborat Blanc de Blancs Extra Brut 1996 som er forbløffende ungdommelig gitt sine 20 år. Og en veldig god dokumentasjon på hvorfor denne årgangen er legendarisk. Selv om jeg ikke kan vise til ferske smaksnotater, er Lanson Gold Label 1996 i magnum til kr 2024,70 et spennende møte med den samme årgangen.  

Eller om du skal slå på stortromma for et forsinket 20 årsjubileum, hvorfor ikke Deutz Blanc de Blancs Brut 1996 i dobbelmagnum til 5770 kroner som med stor sannsynlighet har holdt seg veldig godt i kombinasjonen av denne årgangen og dette formatet. 

Se hele oversikten over produktene her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her