Tester

Spesialpolet mars 2017

De beste viser seg også denne gangen fra sin beste side

De beste viser seg også denne gangen fra sin beste side

Det er derfor ingen overraskelser når spesialpolet viser fram sine nye produkter i kategorien riesling 2015 og champagne.
Aase E. Jacobsen
25 Mars 2017 - 14:17

Dönnhoff har laget en gnistrende god Felsenberg GG i 2015. Og denne vinen finnes faktisk i et veldig godt antall gitt parsellen og det norske markedets beskjedne størrelse.

Faren er imidlertid at de som er først til mølla kjøper kassevis, da går de 348 flaskene fort. Haag Juffer-Sonnenuhr Riesling GG 2015 er også i storslag og kommer til å bli revet bort, for prisen er ekstra billig, forrige årgang kostet 349 kroner, så dette er trolig et resultat av tastefeil på kalkulatoren. Litt færre flasker av denne, det vil si 180, som i likhet med den andre er fordelt på samtlige sju spesialpol.

På side 3 finner du produktene listet etter poeng

Også Immich-Batterieberg Enkircher Batteriberg 2015 og Von Winning Kirchenstück Riesling GG 2015 demonstrerer styrke i denne allerede mye omtalte årgangen.

Topp tysk riesling i 2015-årgang har nemlig vært en tid på det norske markedet. Også fra flere av produsentene som har solgt seg inn til Vinmonopolets spesialpol. 

Til sammen 14.030 flasker tysk vin fordelt på 83 produkter, primært av 2015-årgangen som får følge av 8.640 flasker champagner (96 produkter) legges ut for salg fra den 30. mars. Deriblant Peters Chetillons Cuvee Speciale Blanc de Blancs Brut 2008 som er en sublim og ikke minst intens smaksopplevelse, men den har sin pris. Det aller beste kjøpet av de testete champagnene er Gimonnet Gastronome Blanc de blancs Brut som byr på veldig god konsentrasjon og lagringsevne.

Vellagrete bobler

Det finnes også noen vellagrete champagner, deriblant Guiborat Blanc de Blancs Extra Brut 1996 som er forbløffende ungdommelig gitt sine 20 år. Og en veldig god dokumentasjon på hvorfor denne årgangen er legendarisk. Selv om jeg ikke kan vise til ferske smaksnotater, er Lanson Gold Label 1996 i magnum til kr 2024,70 et spennende møte med den samme årgangen.  

Eller om du skal slå på stortromma for et forsinket 20 årsjubileum, hvorfor ikke Deutz Blanc de Blancs Brut 1996 i dobbelmagnum til 5770 kroner som med stor sannsynlighet har holdt seg veldig godt i kombinasjonen av denne årgangen og dette formatet. 

Se hele oversikten over produktene her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her