Tester

Importjuleølet 2017

Det er ikke bare i Norge det brygges godt juleøl. Dette er de aller beste importølene

Det er ikke bare i Norge det brygges godt juleøl. Dette er de aller beste importølene

Om du tror juleøl er en norsk oppfinnelse, tar du feil. Alle låner av hverandre, også blant utenlandske bryggerier, og noen bruker inspirasjonen bedre enn andre.
Aase E. Jacobsen
20 November 2017 - 13:30

Danske bryggerier gjør i år som i fjor det sterkt i testen av det importerte juleølet. Særlig Hornbeer Winterporter, men også Hornbeer Helge er helt i toppklasse når det kommer til kvalitet. Ikke bare smaker de fantastisk i dag, de vil også utvikle seg positivt i en kjeller i mange år framover. 

Også danskene Mikkeller, Bøgedal  og To Øl vet hva de holder på med når det skal brygges juleøl, om enn ofte i en annen og litt mer leken/dristig stil enn hva som gjøres i Norge. 

Her er de beste norske juleølene på polet

Det gjelder også øl som italienerne Baladin Noel Licorice og Del Ducato Krampus som er julegaven til alle lakriselskere (og dem er det jo mange av). 

Langtveisfarende Renaissance Abundance Baltic Cherry Christmas Porter er nok et lekkert øl som gjør susen på dessertbordet eller i godstolen foran peisen. 

Belgierne har inspirert mange juleøl av det ekstra potente slaget, og Golden Carolus Christmas er en klassiker i kvadrupppelsegmentet. Aller helt bør det stues lengst inn i kjelleren, for dette er et øl som byr på stadig mer for hvert år som går. 

Testen omfatter flere øl i dette segmentet, men som ikke nådde helt opp, som regel på grunn av veldig kraftig kullsyre som ofte kamuflerer de gode smakene. Slike øl bør absolutt legges til side for å roe seg. Det gjelder også en del av ølene som er kraftige, men som har litt for uttalt alkohol i øyeblikket. 

På neste side finner du de 50 importjuleølene som er testet listet etter poeng

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her