TEST: Det er ikke bare i Norge det brygges godt juleøl. Dette er de aller beste importølene

Test Importjuleølet 2017

Det er ikke bare i Norge det brygges godt juleøl. Dette er de aller beste importølene

Om du tror juleøl er en norsk oppfinnelse, tar du feil. Alle låner av hverandre, også blant utenlandske bryggerier, og noen bruker inspirasjonen bedre enn andre.

Danske bryggerier gjør i år som i fjor det sterkt i testen av det importerte juleølet. Særlig Hornbeer Winterporter, men også Hornbeer Helge er helt i toppklasse når det kommer til kvalitet. Ikke bare smaker de fantastisk i dag, de vil også utvikle seg positivt i en kjeller i mange år framover. 

Også danskene Mikkeller, Bøgedal  og To Øl vet hva de holder på med når det skal brygges juleøl, om enn ofte i en annen og litt mer leken/dristig stil enn hva som gjøres i Norge. 

Her er de beste norske juleølene på polet

Det gjelder også øl som italienerne Baladin Noel Licorice og Del Ducato Krampus som er julegaven til alle lakriselskere (og dem er det jo mange av). 

Langtveisfarende Renaissance Abundance Baltic Cherry Christmas Porter er nok et lekkert øl som gjør susen på dessertbordet eller i godstolen foran peisen. 

Belgierne har inspirert mange juleøl av det ekstra potente slaget, og Golden Carolus Christmas er en klassiker i kvadrupppelsegmentet. Aller helt bør det stues lengst inn i kjelleren, for dette er et øl som byr på stadig mer for hvert år som går. 

Testen omfatter flere øl i dette segmentet, men som ikke nådde helt opp, som regel på grunn av veldig kraftig kullsyre som ofte kamuflerer de gode smakene. Slike øl bør absolutt legges til side for å roe seg. Det gjelder også en del av ølene som er kraftige, men som har litt for uttalt alkohol i øyeblikket. 

På neste side finner du de 50 importjuleølene som er testet listet etter poeng

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen