TEST: Det lages også gode hvitviner i Piemonte
Test

Det lages også gode hvitviner i Piemonte

Hvitviner fra Piemonte forbindes for det meste med viner av druen arneis og som har hatt en ganske betydelig fanskare de siste tjue årene. Men i denne testen overbeviste ikke vinene helt.

Prøv dem til antipasti og pasta

Det panelet har mest å utsette på er knyttet til årgangenes karakter. Særlig er 2011 og 2012 preget av moden frukt og litt høy alkohol. Enkelte viner virker som om de er tilsatt syre. I 2013 er generelt frukten friskere, men enkelte viner har mye bitterhet eller noe aggressive syrer som trekker ned. Det gjelder også vinene av andre druer.

De beste vinene gjør imidlertid en helt fin jobb til klassiske italienske retter som antipasti eller pasta.

Slik ble testen gjennomført
Testen, som ble gjennomført 29. september 2014, omfatter 24 hvite viner fra Piemonte. Smakingen ble foretatt blindt etter område og søthetsgrad, til sammen fem undergrupper. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Lenkene nedenfor leder deg til testens to kategorier.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen