TEST: Dette er de beste basisnyhetene i juli

Test Nyheter i basisutvalget juli 2017

Dette er de beste basisnyhetene i juli

Helt på topp finner du noen strålende Provence-viner i tre kulører, herlig perlevin, norsk ulagret whisky og sommerens mest leskende øl.

Med dette knippet viner, øl og brennevin er du godt rustet for sommerferien. Det aller beste kjøpet av samtlige 88 nyheter i basis i juli er en rosevin i magnum. Vanligvis koster en magnumflaske mer enn det dobbelt enn en normalflaske. Men i tilfellet Bunan Bandol Moulin des Costes Rose 2016 er det motsatt. Den koster 268,80 kroner mot 196,20 for helflaske. Årsaken er feilprising, men prisen vil forbli den samme så lenge det er varer i landet. Fra samme produsent kommer en lekker rød provencevin, som overgås av Les Lauves 2010 fra Dom. La Suffrene.

Og fra samme område, altså Provence-appellasjonen Bandol, kommer sågar en hvit lekkerbisken, Ch. Ste Anne Bandol Blanc 2016

Om du ikke er på jakt etter så seriøse viner for sommernytelse, er kanskje en av de perlende vinene et alternativ, eller et av de 19 nye ølene i basisutvalget. 

Samtidig må det nevnes de to nye såkalte new make-ene, altså ikke fatlagret whisky, som begge er norskdestillerte, men veldig forskjellige. Eiktyrne Hvit Rein er kraftigere og fetere med veldig god kornkarakter, mens Oss New Make Pur er overveldende fruktig. Spennende er bare forbokstaven og en god grunn til å gi ginen en liten pause. 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen