Tester

Nyheter i basisutvalget juli 2017

Dette er de beste basisnyhetene i juli

Dette er de beste basisnyhetene i juli

Helt på topp finner du noen strålende Provence-viner i tre kulører, herlig perlevin, norsk ulagret whisky og sommerens mest leskende øl.
Aase E. Jacobsen
10 Juli 2017 - 05:12

Med dette knippet viner, øl og brennevin er du godt rustet for sommerferien. Det aller beste kjøpet av samtlige 88 nyheter i basis i juli er en rosevin i magnum. Vanligvis koster en magnumflaske mer enn det dobbelt enn en normalflaske. Men i tilfellet Bunan Bandol Moulin des Costes Rose 2016 er det motsatt. Den koster 268,80 kroner mot 196,20 for helflaske. Årsaken er feilprising, men prisen vil forbli den samme så lenge det er varer i landet. Fra samme produsent kommer en lekker rød provencevin, som overgås av Les Lauves 2010 fra Dom. La Suffrene.

Og fra samme område, altså Provence-appellasjonen Bandol, kommer sågar en hvit lekkerbisken, Ch. Ste Anne Bandol Blanc 2016

Om du ikke er på jakt etter så seriøse viner for sommernytelse, er kanskje en av de perlende vinene et alternativ, eller et av de 19 nye ølene i basisutvalget. 

Samtidig må det nevnes de to nye såkalte new make-ene, altså ikke fatlagret whisky, som begge er norskdestillerte, men veldig forskjellige. Eiktyrne Hvit Rein er kraftigere og fetere med veldig god kornkarakter, mens Oss New Make Pur er overveldende fruktig. Spennende er bare forbokstaven og en god grunn til å gi ginen en liten pause. 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her