TEST: Dette er de fem beste kjøpene av de 20 boblevinene du fortsatt får tak i til nyttårsfesten
Test

Dette er de fem beste kjøpene av de 20 boblevinene du fortsatt får tak i til nyttårsfesten

Om du ikke har sikret deg nyttårsboblene, er dette de beste av dem du har å velge mellom i polhyllene akkurat nå. I prisklassen 119 til 1249,90 kroner. Noe for enhver smak og budsjett med andre ord.

Mellom jul og nyttår må du «nøye» deg med det som allerede er fysisk på plass i polhyllene. Våre 20 utvalgte er viner, både champagne og andre musserende viner, som enten er bare veldig gode viner eller også er veldig gode kjøp. Derfor er prisspennet så stort.

Det aller beste kjøpet på champagnesiden er A. D. Coutelas Cuvee Victor Fut de Chene som byr på formidabel kvalitet for pengene. Det gjør også Pol Roger 2008, selv om den strengt tatt trenger mer tid. Men til retter med god saus gjør den en formidabel innsats.

Hvis beløpet ikke betyr noe, er Dom Perignon i ny årgang noe som alltid vekker stor oppmerksomhet. Det holder ofte å vise fram flasken, men også innholdet holder godt mål og er forholdsvis drikkeklar, mine første innskytelse da jeg smakte den var «crowdpleaser». Men som alle andre DP-er har også 2009-utgaven godt av å lagres. 

Et annet knallgodt champagnekjøp er E. Michel Extra Brut som er blant de aller rimeligste i denne vinkategorien. 

For de aller fleste er sågar rimelig champagne helt ute av syne rent budsjettmessig. Men fortvil ikke. Det finnes flere gode kjøp blant basisboblene. Aller beste kjøpet er Grans Moments Brut Nature som byr på fantastisk vinvaluta. Det gjør også de to andre cavaene, Pedregosa Clos Brut Nature 2013 og Juve y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva 2014. Felles for alle er at de her helt tørre. Er du mer interessert i en ikke fullt så tørr stil, er Von Buhl Riesling brut 2015 og Paul Delane Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs gode valg. 

På de neste to sidene finner du alle de 20 basisboblene du kan velge med stor grad av trygghet

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen