Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ukens vin
Dette er de fem beste kjøpene av de 20 boblevinene du fortsatt får tak i til nyttårsfesten

Dette er de fem beste kjøpene av de 20 boblevinene du fortsatt får tak i til nyttårsfesten

Om du ikke har sikret deg nyttårsboblene, er dette de beste av dem du har å velge mellom i polhyllene akkurat nå. I prisklassen 119 til 1249,90 kroner. Noe for enhver smak og budsjett med andre ord.
Aase E. Jacobsen
30 Desember 2017 - 14:45

Mellom jul og nyttår må du «nøye» deg med det som allerede er fysisk på plass i polhyllene. Våre 20 utvalgte er viner, både champagne og andre musserende viner, som enten er bare veldig gode viner eller også er veldig gode kjøp. Derfor er prisspennet så stort.

Det aller beste kjøpet på champagnesiden er A. D. Coutelas Cuvee Victor Fut de Chene som byr på formidabel kvalitet for pengene. Det gjør også Pol Roger 2008, selv om den strengt tatt trenger mer tid. Men til retter med god saus gjør den en formidabel innsats.

Hvis beløpet ikke betyr noe, er Dom Perignon i ny årgang noe som alltid vekker stor oppmerksomhet. Det holder ofte å vise fram flasken, men også innholdet holder godt mål og er forholdsvis drikkeklar, mine første innskytelse da jeg smakte den var «crowdpleaser». Men som alle andre DP-er har også 2009-utgaven godt av å lagres. 

Et annet knallgodt champagnekjøp er E. Michel Extra Brut som er blant de aller rimeligste i denne vinkategorien. 

For de aller fleste er sågar rimelig champagne helt ute av syne rent budsjettmessig. Men fortvil ikke. Det finnes flere gode kjøp blant basisboblene. Aller beste kjøpet er Grans Moments Brut Nature som byr på fantastisk vinvaluta. Det gjør også de to andre cavaene, Pedregosa Clos Brut Nature 2013 og Juve y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva 2014. Felles for alle er at de her helt tørre. Er du mer interessert i en ikke fullt så tørr stil, er Von Buhl Riesling brut 2015 og Paul Delane Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs gode valg. 

På de neste to sidene finner du alle de 20 basisboblene du kan velge med stor grad av trygghet

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her