Tester
Disse sjeldne perlene fra Campania er den beste grunnen til dra på spesialpolet

Disse sjeldne perlene fra Campania er den beste grunnen til dra på spesialpolet

Det er chabliser og italienske hvitviner som fyller opp spesialpolhyllene fra 2. juni, og noen av dem er verd turen alene.
Aase E. Jacobsen
06 Juni 2016 - 11:58

Med chablis grand cru som i mange tilfeller har passert 600 kroner og premier cru på vei mot 400 kroner, er disse vinene ikke lenger de samme gode kjøpene sammenlignet med eksempelvis Sentral-Burgund. 

Men nordmenn er et chabliselskende folkeferd, så etterspørselen stopper neppe av den grunn. I denne månedens spesialpolslipp er det 106 chabliser, først og fremst fra 2014-årgangen.

Og ikke overraskende er William Fevres chabliser i toppform i 2014 som lover veldig godt for dem som dyrker en klassisk chablisstil med god syre, tydelig mineralpreg og balansert alkohol. Spesielt er ultramineralske Cote des Bouguerots en lekkerbisken, om enn ikke like fantastisk som i 2012.

Her kan du lese mer om denne spesielle vinen

Resten av de 200 hvitvinene som legges ut for salg i spesialpolhyllene i morgen er italienere. 

Aller mest imponerende er Cuomos viner som tilbedere av Amalfikysten sikkert har stiftet bekjentskap med på en av kyststripas mange restauranter. Nå er de altså tilgjengelig i Norge - noe som i seg selv er verd en tur innom spesialpolet.

Det er Andrea Ferraioli og Marisa Cuomo som lager disse fantastiske vinene. Foto: bruno bruchi

Livio Felluga er på plass igjen i Norge etter en tids fravær. I tillegg til at toppvinen Terre Alte er på spesialpolet, finnes det også flere og rimeligere viner i bestilling som er verd å snuse på.  

Les om Felluga og andre toppviner fra Friuli

Den får følge av mange andre viner fra Friuli.

Her kan du lese mer om Friuli og ikke minst de røde vinene fra området

Fra Friuli kommer dessuten en av Italias mest etterspurte matvarer

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking.

Nedenfor er de 75 produktene listet etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Lanseringsstart er kl 10.00 den 2. juni 2016. Tema for spesialpolet i april er chablis og italiensk hvitvin. Til sammen drøyt 200 varelinjer legges ut for salg. 

De sju polbutikkene som har varene er Aker Brygge, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim.  

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her