Godbiter i pollisten
Dette er champagnene du skal kjøpe med deg til nyttårsfesten

Dette er champagnene du skal kjøpe med deg til nyttårsfesten

Her er en guide til de beste blant flaskene som finnes i polhyllene akkurat nå. Ikke bare champagne, men også rimeligere musserende. Og i år har polet for første gang åpent på nyttårsaften.
Aase E. Jacobsen
30 Desember 2016 - 21:12

Det er tre dager til rakettene begynner å smelle og på høy tid å handle inn champagnen. Selv om du i år altså kan vente helt til kl 14.55 med å gå på polet. Men det er ikke å anbefale. På det tidspunktet bruker hyllene med bobler å være svært glisne. 

Tilbudet av champagne i Norge er totalt sett vanvittig godt, men det meste må bestilles, og det rekker du neppe nå tre dager før. Dermed må du basere deg på det som allerede finnes i hyllene, og det er langt fra representativt. I kategori 1 som er alle landets 307 polutsalg, er det magert med gode bobler. Det gjelder også i kategori 2 og 3. I kategori 4 og oppover som teller drøyt halvparten av alle butikkene begynner det å hjelpe. Spesielt siden disse utsalgene gjerne tar inn til såkalt lokal liste.

På undersidene finner du ulike oversikter over hva du skal se etter for å maksimere smak og gode bobler pr krone investert. Men også hvilke luksuschampagner du kan vente deg å finne i (noen få) polhyller.

Om du nøyer deg med en rimeligere løsning enn champagne finner du også en anbefaling på to virkelige perler.

Men når det gjelder hvilke polutsalg som har hva, eller om ditt nærmeste pol har den champagnen du har mest lyst på, må du nok bruke Vinmonopolets egne nettsider for å orientere deg.

Sannsynligheten for at du må nøye deg med det nest beste er faktisk liten, men da må du ikke vente til siste øyeblikk. Husk at du alltid kan søke opp smaksnotatene på våre sider ved hjelp av varenummeret du finner på hyllemarkøren når du står på polet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her