TEST: Dette er champagnene du skal kjøpe med deg til nyttårsfesten
Test

Dette er champagnene du skal kjøpe med deg til nyttårsfesten

Her er en guide til de beste blant flaskene som finnes i polhyllene akkurat nå. Ikke bare champagne, men også rimeligere musserende. Og i år har polet for første gang åpent på nyttårsaften.

Det er tre dager til rakettene begynner å smelle og på høy tid å handle inn champagnen. Selv om du i år altså kan vente helt til kl 14.55 med å gå på polet. Men det er ikke å anbefale. På det tidspunktet bruker hyllene med bobler å være svært glisne. 

Tilbudet av champagne i Norge er totalt sett vanvittig godt, men det meste må bestilles, og det rekker du neppe nå tre dager før. Dermed må du basere deg på det som allerede finnes i hyllene, og det er langt fra representativt. I kategori 1 som er alle landets 307 polutsalg, er det magert med gode bobler. Det gjelder også i kategori 2 og 3. I kategori 4 og oppover som teller drøyt halvparten av alle butikkene begynner det å hjelpe. Spesielt siden disse utsalgene gjerne tar inn til såkalt lokal liste.

På undersidene finner du ulike oversikter over hva du skal se etter for å maksimere smak og gode bobler pr krone investert. Men også hvilke luksuschampagner du kan vente deg å finne i (noen få) polhyller.

Om du nøyer deg med en rimeligere løsning enn champagne finner du også en anbefaling på to virkelige perler.

Men når det gjelder hvilke polutsalg som har hva, eller om ditt nærmeste pol har den champagnen du har mest lyst på, må du nok bruke Vinmonopolets egne nettsider for å orientere deg.

Sannsynligheten for at du må nøye deg med det nest beste er faktisk liten, men da må du ikke vente til siste øyeblikk. Husk at du alltid kan søke opp smaksnotatene på våre sider ved hjelp av varenummeret du finner på hyllemarkøren når du står på polet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen