Nyhetene på polet mai 2008

Vinmonopolet kan nå skilte med i alt 110 viner i alle utvalg som på en eller annen måte er godkjent som økologisk i en eller annen form eller biodynamisk. I tillegg finnes det mange viner som ikke er merket men som lages etter de samme prinsipper.

Det går altså sakte men sikkert rette veien. For det er hevet over en hver tvil at velger en produsent å legge om fra konvensjonelle metoder, er det så vidt ressurskrevende at det er mer enn en reklamegimmick.

Men ikke alle økologiske viner er nødvendigvis gode. Blant de 29 økologiske nyhetene er det imidlertid mye godt. Viner til enhver anledning.

Det gjelder for så vidt også de andre nyhetene, selv om bildet er langt mer variert her. Ekstra godt timet er lanseringen av en håndfull roséer hvor i hvert fall to skiller seg ut som ekstra interessante kjøp.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 1. mai 2008 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt.

Apéritifs smaker, Aase E. Jacobsen, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mai 2008. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mai 2008. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen