Nyhetene på polet mars 2008

Toscana er såkalt fokusområde i mars på Vinmonopolet. Men de i alt 27 vinene tilhører i svært liten grad områdets elite. Årsaken er delvis at det hovedsakelig er fokusert på viner under to hundre kroner. Og med regionens høye priser, sier det seg selv at da kan det ikke blir de store høydarene.

Men det er særlig de dyre vinene som skuffer denne gangen. Når du først skal kjøpe en brunello, som prismessig starter oppunder tre hundre kroner, bør du velge en brunello fra en produsent som leverer høy kvalitet. Og det er et savn i dette nyhetsslippet. Men bestillingsutvalget bugner av brunellogodbiter, så det er nok å velge mellom fra før av.
 
Og den stadig økende mengden med champagnefantaster kan nå glede seg over at Krugs "standardchampagne" atter er å få på et pol i nærheten. Selvsagt dyrt, men altså veldig godt.
Og når vi likevel har forlatt de røde vinene, er det god grunn til å gjøre oppmerksom på en håndfull interessante rieslinger fra den tyske regionen Nahe.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 1. mars 2008 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt.

Apéritifs smaker, Aase E. Jacobsen, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mars 2008. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mars 2008. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Lenkene nedenfor leder deg til testens tre artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen