Importøl
Nytt påfyll i ølhyllene

Nytt påfyll i ølhyllene

Selv om marsnyhetene i ølhylla på spesialpolet ikke er like spennende som sist, er det flere gode øl å glede seg over. Deriblant denne.
Aase E. Jacobsen
12 Mars 2016 - 11:20

Belgia og USA dominerer listen over de 90 nye ølene i spesialpolhyllene. Det er bare ett nytt norsk øl Amundsen Fear The Reaper (og et samarbeidsøl mellom Buxton og Lervig) som er funnet interessant nok til å kjøpes inn til de sju spesialbutikkene. 

Kun ett øl er rasjonert

Det betyr ikke at alle de nye ølene er fantastiske. Selv ikke belgiske øl kommer med 100 prosent smaksgaranti. Etter å ha smakt 48 av nyhetene, er konklusjonen klar: Noen tilnærmet magiske opplevelser, mye midt på treet og en del som ikke er helt vellykket. 

Men ikke like fantastisk som forrige øllansering

Selv om det bare er ett øl som er rasjonert denne gangen, nemlig Westvleteren Blond, vil det garantert bli folksomt rundt kassene på de sju spesialpolutsalgene, Aker Brygge, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes Kvadrat og Bankkvartalet i Trondheim.

Vinmonopolet åpner for øvrig en ny prøveordning for øl denne uken. Polutsalgene på Kvadrat i Sandnes og Bankkvartalet i Trondheim  får egen ølavdeling, organisert som en «shop-in-shop» med et utvalg på 400 øl. Det er øl fra basis-, bestillings-, tilleggs-  og spesialutvalget. Annenhver fredag lanseres det nye øl i disse to utsalgene. For å finne ut hva som kommer, må kundene møte opp i butikkene. Det skyldes at noen av nyhetene vil være fra tilleggs-  og spesialutvalgene, som ikke ligger i polets nettbutikk. 

Nedenfor er alle de 48 produktene listet etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking. Lanseringsstart er kl 10.00 den 11. mars 2016.  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her