Test av Barbaresco

2004, som nå begynner å overta for 2003 (og 2002), er imidlertid lovende. Og så er det supre 2001 da, som fortsatt har mye godt på lager. Det finnes derfor en rekke viner som byr på vintypens karakteristiske parfymerte og eksotiske preg samt fine syre- og tanninstruktur. Viner som er perfekte for høstens gode kjøttretter.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Heidi Hjertø, Klosteret og Torstein Østenstad, Ylajali.

  Remi Madsen      Heidi Hjertø  Torstein Østenstad Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 10. september 2007, omfatter 35 barbarescoer. Smakingen ble foretatt blindt etter årgang. Panelet fikk ingen opplysninger om produktene utover dette før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Lenkene nedenfor leder deg til testens to artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen