Test av calvados

De yngste og minst fatlagrete calvadosene er nok mest for viderekomne. For den jevne cognacdrikkende nordmann er VSOP og XO tingen. Her er det nok sødme og karakter til å konkurrere med mang en cognac. Også prismessig. De mest vellagrete typene har til dels imponerende kompleksitet og er definitivt for feinschmeckeren, noe som også reflekteres i prisen. Men som fortsatt er svært konkurransedyktig sammenlignet med annet gammel brunt brennevin.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Kumlegaarden, og Heidi Hjertø, Theatercafeen.

Remi Madsen   /   Heidi Hjertø Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 21. januar 2008 omfatter 28 calvadoser. Smakingen ble foretatt blindt etter alder. Panelet fikk ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. januar 2008. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Lenkene nedenfor leder deg til testens to artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen