Test av champagne blanc de blancs

Forhåpentligvis vil de kraftige innskjerpingene hos korkleverandørene gi mindre risiko for fremtiden. Men hvis dette er representativt for kvaliteten på det som er på lager i dag, hjelper det ikke å håpe på kommende tider. Det er imidlertid ikke nok til å skremme oss fra å drikke champagne, heller ikke blanc de blancs, som på det beste er virkelig svært raffinert.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Lina Sundfør, Elvebredden, Torstein Østenstad, Ylajali og Marianne Johnsen, Feinschmecker.

     Lina Sundfør       Torstein Østenstad   Marianne Johnsen
Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

 

 

 

 

 

Testen, som ble gjennomført 13. november 2009 omfatter 29 blanc de blancs champagne. Smakingen ble foretatt blindt etter type og årgang. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Lenkene nedenfor leder deg til testens to artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Event Vinmesse 9. mars i Oslo

Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen