Test av riesling fra Alsace 2007


Mens rieslingbølgen fortsetter å skylle over det vininteresserte Norge, har Alsace kommet litt i bakgrunnen. Men det er ingen grunn til å holde denne klassiske rieslingregionen utenom det gode selskap, for denne testen av i alt 41 viner demonstrerer gjennomgående høy kvalitet. Mye takket være gode årganger som 2005 og 2004, men også at vi her til lands er begunstiget med gode produsenter. Også standardutgavene er gode og med sine relativt gunstige priser er de naturlig nok de mest ettertraktete kandidatene til vinkartet.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental og Torstein Østenstad, Ylajali.

Remi Madsen/Torstein Østenstad Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 23. mai 2007 omfatter 41 tørre Alsace-rieslinger. Smakingen ble foretatt blindt etter nivå og årgang. Panelet fikk ingen andre opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Lenkene nedenfor leder deg til testens to artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen