Test av valpolicella og ripasso

Valpolicella har etablert seg som den perfekte følge til pasta, pizza, risotto, småmat og torsk. Det siste gjelder nok først og fremst i Norge. Men vintypens bløthet og saftighet gjør at den også fungerer sammen med fettfattige ingredienser. Valpolicellastilen er imidlertid ganske uensartet, også når vi holder ripasso unna, for den dekker alt fra det saftigste saftige og lette til mer konsentrerte og seriøse viner beregnet på kraftigere kost. En allsidig vinstil med andre ord. Men skåret i gleden er at testen omfattet mange viner med feil oversvovling, brettanomyces, kork og oksidasjon. Dessuten er mange av de feilfrie vinene preget av en veldig myk og moden karakter, og med til dels liten fylde.
 

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Bakeriutsalget, Marianne Johnsen, Feinschmecker og Torstein Østenstad, Ylajali.

Remi Madsen Marianne Johnsen Torstein Østenstad Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

 

 

 

 

 

Testen, som ble gjennomført 2. mars 2009 omfatter 64 valpolicella, valpolicella classico og valpolicella classico superiore, med og uten ripasso. Smakingen ble foretatt blindt etter type og årgang. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Lenken nedenfor leder deg til testens to deler

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen