Thaiinspirert juleomelett

Vi nærmer oss slutten av julematkonkurransen. I morgen skal vinneren kåres, men frem til det er det bare å sende inn din oppskrift. Slik som Rita Hansen har gjort med sin thaiinspirerte juleomelett. Førstepremien er 5000 kroner.

Thaiinspirert juleomelett

Antall porsjoner

2

Ingredienser

4 stk
200 g
julepølse/medisterkake
3 skiver
julesylte
litt
0.5 ss

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og fløte.
Finhakk ingefær, chili og hvitløk. Ca en toppet teskje av hver. Bland i de vispede eggene. Visp også inn revet ost, salt og pepper.

Skjær julepølsa eller medisterkaka i små terninger (Bruk gjerne litt av begge deler).

Skjær julesylta i strimler og fres sammen med julepølsa i en liten stekepanne til det får en gyllen farge.

Hell over den vispede eggemixen og stek som en omelett.

Server omeletten med vestfoldsalat på brød, gjerne ristet brød slik at det blir litt "crispy".

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Stor konkurranse med fine premier!
Ingen ting truer ribba, pinnekjøttet eller for den saks skyld medisterkakene julaften, men hva med å snu litt opp ned på den tradisjonelle maten i dagene før jul og kanskje i romjula. Kanskje ribba skal få følge av chili? Hvis du da ikke likeså godt låner mors gode gamle tradisjonelle oppskrift og gir den en moderne eller en eksotisk touch.

Send oss spennende oppskrifter der du har gitt julematen med norsk kjøtt en ny vri, eller på julemat som du tror du er alene om.

Med andre ord, alle muligheter til å bruke kreativiteten og til å komponere en deilig rett.

Det er VG Nett og Apéritif Nett i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt (OFK) som arrangerer oppskriftskonkurransen. En jury bestående av blant annet kokker og matskribenter fra Apéritif Nett og OFK plukker ut ti finalister som konkurrerer om et gavekort på kroner 5.000,- Vinneren kåres 16. desember.

Hver dag, mens konkurransen pågår, legger vi ut én av de innsendte oppskrifter.

Fine premier:
w Vinneren får et gavekort på 5.000 kroner.
w Alle ti finalistene får hvert sitt forstykke av samme type som kokkene bruker.

Oppskriften må:
- være selvkomponert
- inneholde norsk kjøtt
- være annerledes eller litt spesiell julemat.

Er du kokk eller arbeider som kokk kan du ikke delta.

Les dette før du sender oppskriften din:
VG Nett og Apéritif Nett forbeholder seg retten til fritt å publisere oppskriften med et eventuelt bilde som du sender oss. Selvfølgelig med angivelse av hvem som har sendt den inn og eventuell fotograf.

Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift på julemat (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen