Konkurransen fant sted pĂ„ Storhusholdningsmessen pĂ„ LillestrĂžm onsdag 15. februar, og ble arrangert av Kokkenes Mesterlaug, Oslo (KMO) i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grĂžnnsaker (OFG), TINE Norske Meierier og Sportex for tredje gang i Ă„r. Det utdannes like mange kvinner som menn til kokkeyrket, men deres deltakelse i konkurranser er dessverre ikke like hyppig som sine kolleger. Ă
rets Hulda er en konkurranse som skal synliggjĂžre hvilken kompetanse det Ăžkende antall kvinnelige kokker.
Juryen ble ledet av Eyvind HellstrÞm, og besto ellers av Annette Stiansen (Stadtholdergaarden), Ingrid Espelid Hovig, Kjetil Gundersen (Gastronomisk Institutt), Tom Victor Gausdal (Flavours). Plassdommer var Kristine Hartvigsen (Eurest/Kokkenes Mesterlaug, Oslo). Ved bedÞmming av deltakerenes kreasjoner la juryen la vekt pÄ fire kriterier: kreativitet, originalitet, utseende, og smak. Menyen ble komponert av finalistene selv, der endel rÄvarer skulle vÊre med; Jarlsberg, Sans Kesam, TINE FlÞte, rotgrÞnnsaker og sitrusfrukter. Juryen var mektig imponert over den innsatsen de fem finalistene.
- Dette var fantastisk hyggelig! Og det kom helt overraskende pÄ meg, sier Tina Marie DingsÞyr Vik til arrangÞrene. Vinnermenyen hennes bestod av:



Andreplassen i Är gikk til Gro Helene Andersen, fra Annen Etage i Oslo, og tredjeplassen var det Katrine Borg Larsen fra Skarsnuten Hotell, Hemsedal som sikret seg. De andre finalistene var Yvonn Roness Steffensen, Emmas DrÞmmekjÞkken (TromsÞ), og Tonje Holtungen, Café Christiania (Oslo).Norge sitter pÄ mange dyktige kokkekvinner. Det er pÄ tide Ä fÄ dem fram i konkurranselyset.
Ă rets Hulda ble fĂžrste gang arrangert i 2003. Det ble en suksess. De konkurrerende kokkejentene hadde en slitsom dag som samtlige syntes at var utrolig morsomt og utfordrende. Resultatene ble meget bra.
Lise Finckenhagen, kjent for mange som TV-kokk, men ogsÄ med en lang fartstid pÄ Bagatelle, vant denne konkurransen forrige gang den ble arrangert i 2004, da med en meny basert pÄ det norske kjÞkkenet. Gunn Beate HelgÄs fra Mathuset Solvold i Sandefjord var den fÞrste som kunne smykke seg med tittelen à rets Hulda i 2003.