Titten Tei er også en drink

Da Norge vant gull i cocktail-VM i 1973 var det en sensasjon. En av vinnerdrinkene var oppkalt etter datidens mest populære TV-kjendiser. Og som sin navnebror absolutt verd å hentes frem fra glemselen.

Gammelt gull smaker fortsatt godt
- Å finne et navn var alltid det vanskeligste når du hadde laget en ny drink, minnes Thorleif Andersen som var en av de tre nordmennene som sikret Norge seier i International Cocktail Competition i Los Angeles i 1973: - Vi gutta satt ofte og lekte med ulike forslag til navn, og så var det vel en som kom opp med Titten Tei, og det hørtes ut som et godt navn.

Det var nok ingen av de andre deltakerne fra til sammen 29 nasjoner som hadde den fjerneste anelse om hva Titten Tei betydde. Uansett ble seieren til lille Norge som mange knapt hadde hørt om, mottatt med vantro. Laget besto av Thorleif Andersen, Bjarne Eriksen og Sverre T. Jacobsen og det var sammenlagtskårene for de individuelle innsatsene som ga seieren. Bjarne vant til og med sin klasse som var cocktail med Festrus (vodka, Grand Marnier og Cinzano).

Titten Tei ble komponert til VM. Thorleif kvalifiserte seg ved hjelp av en annen drink, Smiss Hikky, basert på sitruslikør og tequila, i NM. Som de fleste andre konkurransedrinker fikk Titten Tei et kort liv på drinkkartet. - Den var ganske populær i månedene etter at jeg kom hjem, forteller Thorleif som da arbeidet på City Hotell i Fredrikstad.

Den tidligere hvalfangeren som nå har fylt 75 år kan se tilbake på et langt liv bak baren og i salen, både på Park hotell i Sandefjord og på Peter Wessel.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Titten Tei

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1 cl
del D.O.M. Bénédictine

Fremgangsmåte

Shake alt unntatt den musserende vinen og sil over i et highball-glass med isbiter. Fyll opp med musserende vin og garner med appelsinskive og et rødt cocktailbær.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen