Titten Tei er også en drink

Da Norge vant gull i cocktail-VM i 1973 var det en sensasjon. En av vinnerdrinkene var oppkalt etter datidens mest populære TV-kjendiser. Og som sin navnebror absolutt verd å hentes frem fra glemselen.
Aase E. Jacobsen
21 Januar 2005 - 15:24
Gammelt gull smaker fortsatt godt
- Å finne et navn var alltid det vanskeligste når du hadde laget en ny drink, minnes Thorleif Andersen som var en av de tre nordmennene som sikret Norge seier i International Cocktail Competition i Los Angeles i 1973: - Vi gutta satt ofte og lekte med ulike forslag til navn, og så var det vel en som kom opp med Titten Tei, og det hørtes ut som et godt navn.

Det var nok ingen av de andre deltakerne fra til sammen 29 nasjoner som hadde den fjerneste anelse om hva Titten Tei betydde. Uansett ble seieren til lille Norge som mange knapt hadde hørt om, mottatt med vantro. Laget besto av Thorleif Andersen, Bjarne Eriksen og Sverre T. Jacobsen og det var sammenlagtskårene for de individuelle innsatsene som ga seieren. Bjarne vant til og med sin klasse som var cocktail med Festrus (vodka, Grand Marnier og Cinzano).

Titten Tei ble komponert til VM. Thorleif kvalifiserte seg ved hjelp av en annen drink, Smiss Hikky, basert på sitruslikør og tequila, i NM. Som de fleste andre konkurransedrinker fikk Titten Tei et kort liv på drinkkartet. - Den var ganske populær i månedene etter at jeg kom hjem, forteller Thorleif som da arbeidet på City Hotell i Fredrikstad.

Den tidligere hvalfangeren som nå har fylt 75 år kan se tilbake på et langt liv bak baren og i salen, både på Park hotell i Sandefjord og på Peter Wessel.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Titten Tei

Fremgangsmåte

Shake alt unntatt den musserende vinen og sil over i et highball-glass med isbiter. Fyll opp med musserende vin og garner med appelsinskive og et rødt cocktailbær.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Thorleif Andersen1. plass i VM i Los Angeles i 1973 (lagkonkurranse)

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her