Dagens rett
Prøv denne ekstra smaksrike tomatsalaten med myke og sprø crostinier
Foto: (AniHobel)

Prøv denne ekstra smaksrike tomatsalaten med myke og sprø crostinier

Når du trenger noe lettvint, som også setter smaksavtrykk, er dette løsningen en onsdag før jul.
20 Desember 2023 - 00:00

Vintertomater trenger litt drahjelp i form av en god marinade. Dermed kan de fint spille hovedrollen i dagens middag. Den syrlige smaken er en perfekt match til de myke og sprø ridderost-crostiniene. Smeltet ost er som kjent en sikker vinner. 

Tomatsalat med lun og sprø ridderost-crostini, saltkokte pinjekjerner og basilikum

Tomatsalat med lun og sprø ridderost-crostini, saltkokte pinjekjerner og basilikum

Fremgangsmåte

  1. Tomatsalat: Sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat finkuttes og freses i en kjele. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje. Avkjøl.
  2. Skjær tomatene i skiver. Vend forsiktig dressingen inn. Tilsett grovhakket basilikum.
  3. Saltkokte pinjekjerner: Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte i.
  4. Kok pinjekjernene ca. 1½ minutt i den mettede saltlaken.
  5. Tørk nøttene og rist dem i litt olje. Ved å koke nøttene i saltlake slik får de god saltsmak tvers gjennom.
  6. Lun ridderost-crostini: Drypp olje på en side av baguettskivene. Og legg dem på et stekebrett med den oljete siden ned.
  7. Riv osten og fordel på baguettskivene. 
  8. Stek til osten smelter i ovnen på 180 grader i ca 3 min.
  9. Tomatsalaten legges i taksteins form på tallerken, pinjekjernene drysses over og serveres med crostiniene på siden.
  10. Pynt evnt. med basilikumblader.

Vi byr på mange spennende salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her