Godbiter i pollisten
Topp viltvin til knallpris

Topp viltvin til knallpris

Denne produsenten leverer nok en gang en vin som gir utrolig smak for pengene.
Aase E. Jacobsen
05 November 2016 - 12:20

Quinta de Saes Reserva Estagio Prolongado 2012 er vingården Quinta de Saes’ toppvin og et svært godt uttrykk for druen touriga nacional. Den er jo mest kjent som kongen av portvin og Douro, men den gjør veldig god figur også i naboområdet Dão.

Slik ser 2011 ut .

 

Kjøligere årgang

Den har mengder av druens typiske mørke intense frukt og gode syre- og tanninstruktur. Et veldig godt følge til sesongens gode viltretter med fyldig saus og det hele. 

Og dette er 2012.

Den finnes også i årgang 2012, Quinta de Saes Reserva Estagio Prolongado 2012 – som kvalitetsmessig er på nivå med 2011 slik jeg ser det, i hvert fall når det kommer til lagringspotensial.

Litt forskjellige er de imidlertid når det kommer til smak. For mens 2011 byr på en bløt rik og fortryllende munnfølelse, er 2012 fastere og med en slankere smaksopplevelse. 

Begge har super konsentrasjon som sikrer et liv i kjelleren. Men også siste vin ut drikker veldig godt allerede, spesielt om den får en tur i en karaffel først.

Og best av alt. Prisen er usedvanlig gunstig. Ifølge importøren forklares den store prisforskjellen med at 2011 fikk ekstra lang flaskemodning hos produsenten, og dermed koster litt mer. Så da er det opp til deg hva du prioriterer, pris eller alder. 

Polets beste kjøp

Selv om det er innholdet som betyr mest, er den visuelle fornyelsen fra 2012-årgangen (i alle fall her til lands) et pluss i boka. Det mer moderne uttrykket rent visuelt er i tråd med resten av Quinta de Saes-porteføljen. Som kjennetegnes av usedvanlig god valuta for pengene. Fra den strålende hvitvinen Quinta de Saes Dão Reserva 2012 som vinner mye på den litt kjøligere 2012-årgangen, via Quinta de Saes Touriga Nacional 2012 som er miniutgaven av ukens godbit, men til halve prisen, til billigvinen Saes 2014 som i enda større grad er en klar kandidat for polets aller beste kjøp.

Det er bare å bøye seg i støvet for hvilken fantastisk vinvaluta Álvaro Castro klarer å tilby markedet. Med han ved roret ruler Dão.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang
Godbiter i pollisten

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang

De siste to årgangene har den dessuten vært å få finne i basishyllene på de 60 største butikkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Guide
Oppskrifter med gresskar

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv

Mitt favorittmåltid hjemme for tredje år på rad er ramen og en amerikansk chardonnay i kjølig stil. Det er sunt og næringsrikt, og denne vinen gir den siste lille magien for at dette skal bli full pott på hyggeskalaen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang
Godbiter i pollisten

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang

De siste to årgangene har den dessuten vært å få finne i basishyllene på de 60 største butikkene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger

For å gjøre juleforberedelsene enklere for deg, har vi satt sammen en enestående pakke – jo mer du smaker, desto større rabatt får du.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter
Dagens rett
Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter

Ok, de femten minuttene er ikke iberegnet oppvarmingen av ovnen. Men uansett er denne oppskriften kjapp som få. Og riktig så velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik gjør du grillkyllingen sexy
Dagens rett
Grillet kylling med spinatpasta

Slik gjør du grillkyllingen sexy

Nygrillet kylling er lettvint. Det er også kyllingbryst. Du velger selv hva du bruker i denne fristende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Guide
Oppskrifter med gresskar

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her