NM for amatørkokk
Torsk liker også appelsin. Bare se her

Torsk liker også appelsin. Bare se her

Bente Pihlstrøm velger appelsin som «krydder» til torsken. Kommer hun videre til finalen i NM for amatørkokk?
Aase E. Jacobsen
29 August 2015 - 01:00

Ikke uventet er Bente Pihlstrøm glad i å lage mat. Det får både familien med mann og to barn samt venner glede av. Til daglig blir det mest andre fakta all den tid hun er forlagssjef i Humanist forlag.

Men den 12. september kan hennes oppskrift være med i finalen i NM for amatørkokk som finner sted under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo.

Har du også en oppskrift med torsk du brenner for å vise fram? Send den inn da vel

Skinnstekt torsk med appelsinsaus, appelsinkokte gulrøtter og perlebygg med ruccola

Skinnstekt torsk med appelsinsaus, appelsinkokte gulrøtter og perlebygg med ruccola

Fremgangsmåte

  1. Skyll fisken i kaldt vann og tørk av. Strø godt med salt på og la ligge.
  2. Skyll perlebyggen i kaldt vann.
  3. Kok opp vann med grønnsaksbuljongen og ha i perlebyggen. La simre på svak varme i 20 minutter.
  4. Ta deretter av lokket og vend inn resten av kokevannet. Rett før servering vender du inn et par never oppklippet ruccola.
  5. Mens perlebyggen koker setter du på en kjele med appelsinjuice og stjerneanis. Når det koker har du i gulrøttene oppdelt i pene skiver. La koke til knapt mørt, og sil av appelsinjuicen
  6. Sett på stekepannen og ha i engod klatt smør. Gi fisken en omgang med kvernet pepper før du legger bitene med skinnsiden ned i det brunede smøret. La fisken steke på middels varme i 4 minutter, før du snur den og lar steke 2 minutter på den andre siden rett før servering.
  7. Mens fisken steker pisker du inn 200 g kaldt meierismør i terninger i appelsinjuicen.
  8. Legg først opp perlebygg midt på tallerkenen. På den ene siden legger du opp gulrotskiver. Legg en porsjon stekt fisk på toppen, før du legger et lite speil med saus på motsatt side av gulrøttene.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Bente Pihlstrøm

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her