NM for amatørkokk
Torsk liker også appelsin. Bare se her

Torsk liker også appelsin. Bare se her

Bente Pihlstrøm velger appelsin som «krydder» til torsken. Kommer hun videre til finalen i NM for amatørkokk?
Aase E. Jacobsen
29 August 2015 - 01:00

Ikke uventet er Bente Pihlstrøm glad i å lage mat. Det får både familien med mann og to barn samt venner glede av. Til daglig blir det mest andre fakta all den tid hun er forlagssjef i Humanist forlag.

Men den 12. september kan hennes oppskrift være med i finalen i NM for amatørkokk som finner sted under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo.

Har du også en oppskrift med torsk du brenner for å vise fram? Send den inn da vel

Skinnstekt torsk med appelsinsaus, appelsinkokte gulrøtter og perlebygg med ruccola

Skinnstekt torsk med appelsinsaus, appelsinkokte gulrøtter og perlebygg med ruccola

Fremgangsmåte

  1. Skyll fisken i kaldt vann og tørk av. Strø godt med salt på og la ligge.
  2. Skyll perlebyggen i kaldt vann.
  3. Kok opp vann med grønnsaksbuljongen og ha i perlebyggen. La simre på svak varme i 20 minutter.
  4. Ta deretter av lokket og vend inn resten av kokevannet. Rett før servering vender du inn et par never oppklippet ruccola.
  5. Mens perlebyggen koker setter du på en kjele med appelsinjuice og stjerneanis. Når det koker har du i gulrøttene oppdelt i pene skiver. La koke til knapt mørt, og sil av appelsinjuicen
  6. Sett på stekepannen og ha i engod klatt smør. Gi fisken en omgang med kvernet pepper før du legger bitene med skinnsiden ned i det brunede smøret. La fisken steke på middels varme i 4 minutter, før du snur den og lar steke 2 minutter på den andre siden rett før servering.
  7. Mens fisken steker pisker du inn 200 g kaldt meierismør i terninger i appelsinjuicen.
  8. Legg først opp perlebygg midt på tallerkenen. På den ene siden legger du opp gulrotskiver. Legg en porsjon stekt fisk på toppen, før du legger et lite speil med saus på motsatt side av gulrøttene.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Bente Pihlstrøm

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her