Toscansk godbit

Denne italienske rødvinen er 50 kroner billigere enn på polet.

La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano 2004 er en skikkelig godbit i taxfreehyllene. Ikke bare fordi den er en femtilapp billigere enn på polet ( La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano 2008 (33589) ), men også fordi det er en god vin i seg selv.

Historisk vin
Her får du nemlig både en vin som er deilig i dag og en vin som tåler å ligge i minst fem år. God fylde, fine syrer og tanniner gjør den til en flott kompanjong til retter med oksekjøtt, gjerne med fin sprø stekeskorpe . Det matcher vinens innslag av fatkrydder veldig godt.

La Braccesca kommer fra den sørlige delen av Toscana, nærmere bestemt Montepulciano, som skilter med viner med lange historiske røtter. Så ettertraktet var den at den på 1700-tallet fikk navnet vino nobile di Montepulciano , altså den edle vinen fra Montepulciano.

Moderne mørk
Vår vin har ikke så lang historie å skryte av, i hvert fall ikke på stedet, men Antinori som eier vingården, har dyrket vindruer i Toscana siden 1300-tallet. Braccesca-satsingen er ikke eldre enn fra 1990 da Antinori kjøpte opp en større eiendom. I dag er den med sine totalt 379 hektar den største i Antinoris omfattende portefølje, og gir i alt fem ulike viner.

Vår vin skiller seg fra en del andre vino nobile'r på flere måter. For det første ved at den er veldig mørk. Det skyldes at den har merlot i druemiksen. Hoveddruen er sangiovese (grosso)   eller prugnolo gentile som den heter i Montepulciano.

Dessuten er den modnet i en blanding av tradisjonelle store eikefat (botte) og franske barriques. Det understreker den internasjonale stilen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen