Kanskje dette er en vinneroppskrift - Tropisk sei på grillwok

Årets NM for amatørkokk er i gang og her er det første bidraget, signert Valborg Jakobsen fra Fjellhamar. Bli med du også og vinn flotte premier.
Redaksjonen
20 Juni 2006 - 17:07
Sei er en av våre deiligste matfisker, og er selvfølgelig temaet for årets NM for amatørkokk som nå er i full gang. Send inn   dine beste oppskrifter med sei som hovedingrediens og kanskje det er nettopp du som blir plukket ut til den store finalen som finner sted i Oslo lørdag 19. august under Aker Brygge Matfestival.
 
Les mer om NM for amatørkokk her (klikk).
 
NM for amatørkokk er et samarbeid mellom Eksportutvalget for fisk, aperitif.no, Aker Brygge Matfestival og Lagostina.

Tropisk sei på grillwok

Tropisk sei på grillwok

Fremgangsmåte

Marinering av seifilet:
Ingrediensene til marinaden blandes sammen, ha i seifiletene og la de marinere i 4-6 timer.
 
Risotto:
Rødløk, hvitløk og fennikel finhakkes og freses i olje. Tilsett risen og fres videre til risen er blank. Hell over vinen, litt etter litt, mens man rører i risblandingen. Spe deretter med matfløten litt etter litt, rør hele tiden, på middels sterk varme, til risen er nesten helt myk. Smak til med maldonsalt og pepper. Risottoen skal være nesten rennende, men litt fast.
 
Grønnsak-/fruktwok:
Ananas og paprika kuttes i 1 x 1 cm terninger. Squashen høvles i litt lange strimler. Hell over olivenolje, dryss på sukker og grovmalt pepper og sett woken over grillen (kullgrill aller helst). Ta opp filetene av marinaden, tørk godt av disse, og dryss over godt med maldonsalt. Mens woken suser, griller du seifileten i 1½ min på hver side. Ta filetene av varmen og legg de på et fat. Hell cognac over grønnsaks/fruktwoken og flambér. Strø på med litt maldonsalt.
 
Anretning:
Risottoen has i små boller som hvelves på hver sin tallerken. Et tips er at bollene er litt våte, slik at risottoen slipper lettere. Grønnsaks-/fruktwoken legges med skje rundt risottoen. Strø på med ristede pinjekjerner. Seifiletene legges i kryss over risottotoppen. Dryss over finhakket fennikelblomst, og garnér med et par lange ananasblader.
 

Sendt inn av Valborg JakobsenOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her