Ukens drink

Akevittdrinken Kongle

Lag en drink som smaker himmelsk av vårlig skog
Foto: (Julie H. Amundsen)

Lag en drink som smaker himmelsk av vårlig skog

Og en av ingrediensene lager du selv. Granskuddsirupen som er den reneste medisinen, kommer til å gjøre nytten til langt mer enn denne drinken.
Aase E. Jacobsen
24 Mai 2019 - 14:00

Sesongen for de fineste granskuddene varierer hvor i landskapet du befinner deg, men midten av mai er generelt en god tid for denne innhøstningen. Og det du plukker nå kan du ha glede av hele høsten og vinteren, når forkjølelsene har en tendens til å stå i kø.

Slik ser granskuddd ut når de kan plukkes til å lage sirup av. Foto: JariJ

Granskudd er full av C-vitaminer og takket være dens innhold av eteriske oljer, har de en bakteriedrepende/antimikrobiell effekt. I tillegg til at de har en intens og frisk aroma. 

Slik lager du granskuddsirup

I mellomtiden kan du bruke sirupen i matlaging - salater, vegetarretter eller i baking - eller i en drink som denne. 

Den er signert barsjefen på restaurant Topphem i Oslo, Johannes Larsson, og der serveres den til en vegetar-tartar av knutekål med hasselnøtt og furu. 

Les mer om hvordan de kombinerer drinker og mat her

Men den smaker fortreffelig også alene med sin myke kremaktige konsistens og friske intense smak av skog og krydder.  

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her